Secţiune susţinută de MedLife

Solidaritate cu directoarea liceului Șincai, care s-a ridicat în fața "micilor Dumnezei” din primării. Profesorii au semnat o petiţie: "Nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății"

de Andreea Ofițeru     HotNews.ro
Marţi, 29 ianuarie 2019, 17:46 Actualitate | Educatie


Silvia Muşătoiu
Foto: Hotnews
Profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală se revoltă faţă de propunerea Primăriei Sectorului 4 ca toate cheltuielile şcolii să se facă numai cu acordul primarului, fiind agreați doar anumiți operatori economici. Aproape 50 din cei 62 de profesori ai şcolii au semnat o petiţie în care se declară solidari cu directoarea Silvia Mușătoiu, spunând că în cazul demisiei acesteia vor intra în grevă generală, pentru că nu pot "rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății". Cadrele didactice vor să trimită petiția ministrului Educaţiei, Primăriei Sectorului 4 şi Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii sindicatelor din şcoală spun că trimit mâine petiţia deoarece mai sunt profesori care vor să semneze.

"Noi, profesorii Colegiului Național <<Gheorghe Șincai>> din București, nu putem rămâne <<cu ochii larg închiși>> în fața nedreptății și nu putem, prin natura profesiei noastre și prin felul nostru de a fi, să ne abatem de la principii sănătoase. Avem convingerea că lucrurile se pot rezolva în spiritul legii. Declarăm prin prezenta că îi acordăm toată susținerea noastră doamnei director Silvia Mușătoiu", spun profesorii, în petiţie.

Contrele dintre şcoală şi primar au început în urmă cu doi ani, cânt primarul le-a propus tuturor directorilor de sector să semneze un protocol în care este stipulat ca toate cheltuielile să fie făcute cu acordul lui. Dintre toţi directorii, numai Silvia Muşătoiu nu a fost de acrod cu semnarea acestui protocol. Anul acesta, Primăria a făcut sesizare la inspectorat şi o acuză că nu vrea să semneze contractul cu primăria.

CITEŞTE ŞI Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”

Textul petiţiei care va fi trimis către mai multe instituţii din educaţie şi care a fost postat pe Facebook de Alexandra Chirea, unul dintre liderii de sindicat de la Colegiul "Gheorghe Șincai":

"Doamnei Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu

Domnului Primar al Sectorului 4, Daniel Băluță Doamnei

Inspector General, Mihaela Neacșu Doamnei

Inspector Școlar Pentru Management Educațional, Gabriela Postescu

Silvia-Mihaela Mușătoiu, director al Colegiului Național “Gheorghe Șincai”, refuză să semneze contractul de management administrativ- financiar întocmit de Primăria Sectorului 4, contract diferit de cel reglementat prin ordinul Ministerului Educației Naționale. Motivul pentru care doamna director Mușătoiu nu este de acord să semneze acest contract este clauza de la punctul C- Drepturile și obligațiile directorului, punctul 7 I, la care este adăugată, în mod abuziv, precizarea: “achizițiile publice efectuate în condițiile Legii nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare , vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primarului sectorului 4 al Municipiului București.” Acest lucru presupune ca toate achizițiile făcute de scoli să se opereze prin firmele agreate de Primăria Sectorului 4 și reprezintă un abuz. În urma acestui refuz, doamna director a primit o notificare prin care a fost înștiințată că finanțarea de bază și finanțarea complementară nu se vor putea face de către Consiliul Local al Sectorului 4. Doamna director Mușătoiu este de acord să semneze contractul de management standard, reglementat de MEN, și nu varianta modificată abuziv.

Noi, profesorii Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București, nu putem rămâne "cu ochii larg închiși" în fața nedreptății și nu putem, prin natura profesiei noastre și prin felul nostru de a fi, să ne abatem de la principii sănătoase. Avem convingerea că lucrurile se pot rezolva în spiritul legii. Declarăm prin prezenta că îi acordăm toată susținerea noastră doamnei director Silvia Mușătoiu.


În cazul demisiei domniei sale, refuzăm să ne desfășurăm activitatea sub conducerea unui alt director si vom declanșa grevă generală. Directorul nostru a obținut nota 10 la examenul pentru ocuparea acestui post, este un om competent, neșantajabil, profesionist, un profesor cu dragoste și cu grijă față de școală. O școală de nota 10 are nevoie de un director de nota 10. Speram că nu vom fi puși în postura ingrată de a nu intra la ore.

Dacă vom fi, totuși, nevoiți să recurgem la acest gest, o vom face în primul rând pentru elevii noștri, care trebuie să învețe, prin exemplul profesorilor lor, că, în fața nedreptății, e nevoie de coloană vertebrală.

Cu încredere,

Colectivul de Profesori (alaturi de cadrele didactice auxiliare și nedidactice) al Colegiului Național Gh. Șincai".MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

45660 vizualizari

 • +13 (17 voturi)    
  demisia lui balutza si DUamna Gabi (Marţi, 29 ianuarie 2019, 18:16)

  un domn [utilizator]

  este necesara pentru a evita un 1907 !

  Imi este Rusine cu Toti primarii din Bucuresti !

  Imi este Rusine de DUamna Gabi ! Maxim primar la Krasnodar merita sa fie !
  • +6 (6 voturi)    
   Sa nu ne abatem de la subiect... (Marţi, 29 ianuarie 2019, 22:51)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Umilințele pentru liceele din sectorul 4 sunt tipice pentru PSD. Licee in care părinții plătesc paza, renovările, materialul didactic. Primăria capitalei nu are nici o implicare. Liceele sunt la sectoare. Si pentru ca liceele bune au copii din alte sectoare primarul de sector nu este deloc interesat de liceeele bune. Este interesat doar daca poate avea profit. Ar fi un lucru bun ca liceele sa treacă la PMB, pentru ca atunci poate primarul ar fi interesat si de votanți.
   Ceea ce se intampla este revoltător ...
   Burse de merit? Primăria de sector nu are bani, e nevoie de borduri si panseluțe.
   Paza? Sa strângă comitetul de părinți bani de salarii.
   Renovare? Au părinții bani. Etc..
   Din pacacate duoamna Gabi nu e implicată ...
   E doar PSD si marii analfabeți din primărie care taie fondurile liceelor cu tradiție de peste 100 de ani. Nu este un caz singular..
   Eu personal mai stiu un caz...
   Rezultatul ?
   Copiii buni vor pleca la facultăți care oferă condiții bune. Si nu in România.
 • +12 (14 voturi)    
  Bravo lor. (Marţi, 29 ianuarie 2019, 18:19)

  asavreau [utilizator]

  Uite că se poate.
 • +13 (15 voturi)    
  In sfarsit ! (Marţi, 29 ianuarie 2019, 18:22)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Copacel, copacel, natiune !
 • +14 (16 voturi)    
  sincai (Marţi, 29 ianuarie 2019, 19:29)

  ------ [utilizator]

  Cloaca din inspectorate si buzunarele largi din primarii,da! aveti dreptate doamna directoare.
 • +7 (7 voturi)    
  ma alatur (Marţi, 29 ianuarie 2019, 20:23)

  nicoR [utilizator]

  protestului Doamnei. golania, shmecheria, santajul, nedreptatea si alte asemenea, sub paravanul unor "decizii", "legi", "reguli", sunt de luptat cu ele, fie ca vin de o primarie de capitala sau de la washton.
 • +5 (5 voturi)    
  Ce se intampla? (Marţi, 29 ianuarie 2019, 21:29)

  Cetateanu [utilizator]

  Profesorii din celelalte scoli din sector si sindicatele "libere" din invatamant ce astepata? De ce nu la nivelul intregului Bucuresti. Sau restul sunt "liberi" sa asculte si sa actioneze conform cerintelor mafiei PSD- inspectorat?
 • -5 (7 voturi)    
  asa a fost si la liceul german (Miercuri, 30 ianuarie 2019, 2:24)

  Coco Whistle [utilizator]

  si cui i-a pasat ca toti securistii s-au adaptat rapid. profesorii acest pnlisti ai romaniei.
 • +2 (2 voturi)    
  Adio, bǎ, (Miercuri, 30 ianuarie 2019, 8:23)

  ofCAER [utilizator]

  Profesori cu coloanǎ vertebralǎ!

  Semneazǎ: Gâdea P.S.D.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by