​​Directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai din București, unul dintre cele mai mari licee din Capitală situat în Sectorul 4, arată într-o postare pe Facebook că școala pe care o conduce stă la mila primăriei pentru reparațiile clădirii în care învață sute de elevi. Ea îi critică pe „micii Dumnezei” care „cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primării incompetente, oameni gomoși doar pentru că ocupă o funcție, mici Dumnezei în posturile lor care se iau prea în serios (acea prostie ”gravă”, cum spunea un contemporan erudit) și care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată…Ei da, oamenii aceștia decid, pentru noi toți, cei care ne mai ocupăm încă de școli. L-ai contrazis, ești agresiv și nu gândești constructiv (ca el!)! I-ai răspuns la ironii, pe măsură, te-a pârât la șefi, că singur nu poate face față unui dialog direct (cică nu e de demnitatea funcției lui, ești prea mic!) Dacă șeful cel mare nu te-a dat afară, încă, fiindcă știe că ești ultima redută care poate înfrunta orice ticăloșie la care alții pleacă umili capul, devine nervos, nerăbdător și se răzbună pe alții, că n-are de unde să te apuce ca să dea cu tine de pământ”, scrie Silvia Mușătoiu, director la Colegiul Gheorghe Șincai din Capitală, într-o postare cu titlul „Școala pe ducă”.

Directoarea amintește în postare de legea educației care nu obligă primăriile în vreun fel să facă reparații sau să dea burse elevilor:”Crede că plata utilităților sau reparațiile necesare unei școli sunt o favoare, sau, mai degrabă o pomană pe care mila lui, , a acceptat-o pentru tine, sărmanul de tine șimaimarelui nerecunoscătorul de tine! Normalitatea sau responsabilitatea pe care o are sunt la voia lui, dă burse dacă vrea, dacă nu, nu! Ce e în neregulă cu asta?! Așa zice legea: ”primăriile pot să…”, nu sunt obligate să… Să zicem ”merci!” (eventual cu pălăria ridicată) că ne dă și-atât

Profesoara redă și un dialog pe care cel mai probabil l-a avut cu reprezentanții primăriei cu privire la reparația acoperișului.

Știm noi, oare, că ministerul trebuie să ne dea bani pentru unele cheltuieli și nu ne dă? –formulează el o întrebare. Dar știe el oare că oamenii ministerului sunt colegii lui de partid și că sunt complicii lui în a nu ne da? Știm noi oare cât îl costă pe el o reparație de acoperiș (?) care, fie vorba între noi, trebuia începută acum vreo doi ani, dar a început abia în vară, pe hârtie și abia în toamnă a început efectiv?

În finalul postării, Silvia Mușătoiu face referire la ce înseamnă cuvântul avarie cu privire la reparațiile urgent care apar în școală, cuvânt pe care primăria nu-l înțelege.

Dacă trebuie reparat ceva, fie ea zugrăveala (școala nu s-a mai zugrăvit de 5 ani) sau pardoseala, sau lămpile, sau tavanul prin care curg insectele moarte din pod, NU se poate! Pentru că toate acestea reprezintă ”modernizări” în opinia domniilor lor, iar în contractele lor nu încap decât avariile! Și oricum trebuie să stăm la rând, că nu suntem numai noi…hehe! Dar știți ceva, rândul acesta este stabilit cu un deget al cuiva și (n-am văzut, dar am auzit) că ne-a fost arătat la televizor. O fi adevărat?

Potrivit site-ului Colegiului Național Gheorghe Șincai, Silvia Mușătoiu este director din 2013.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!