Sindicaliştii de la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ somează public Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației Naționale să oprească orice fel de presiuni la adresa Silviei Mihaela Mușătoiu, director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai“ privind semnarea contractului de management administrativ-financiar. Într-un comunicat remis HotNews, sindicaliştii spun că îi vor susţine necondiţionat și le vor acorda tot suportul necesar colegilor din Colegiului Național „Gheorghe Șincai” în toate acțiunile pe care doresc să le întreprindă.

Colegiul Naţional Gheorghe ŞincaiFoto: Hotnews

"Politicienii, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să înțeleagă că România nu se poate schimba în bine, atât timp cât vor interveni în activitatea managerială a unităților de învățământ, încercând să-și impună „cunoștințele“ și „firmele agreate“", se arată în comunicat.

"Domnilor politicieni, știm că pentru voi școala și oamenii ei nu sunt aducătoare de voturi. Dar, prin acțiunile voastre îndreptate împotriva celor care mai cred că profesionalismul și respectul pentru lege constituie fundamentul unui învățământ modern, nu faceți decât să convingeți încă odată – atât pe noi, cât și pe actualii elevi, viitoarele generații de votanți – că nu sunteți capabili decât să guvernați prin amenințări și abuzuri. Astăzi, reacționează un director și câțiva zeci de dascăli. Mâine, majoritatea societății vă va sancționa drastic pentru aceste fapte", mai scriu sindicaliştii.

CITEŞTE şi Solidaritate cu directoarea liceului Șincai, care s-a ridicat în fața "micilor Dumnezei” din primării. Profesorii au semnat o petiţie: "Nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății"

Sindicaliştii mai arată că nu e prima dată când se fac presiuni asupra directorilor de şcoală.

"Cerem tuturor politicienilor, indiferent de partid, să se oprească! Școala nu este tribună politică! Cazul „Șincai“ readuce în discuție presiunile excesive la care sunt supuși mii de colegi din toată țara. Știm că mulți dintre ei nu au curajul doamnei director Mușătoiu să refuze ingerințele politice. Vrem, însă, să le transmitem cu această ocazie tuturor un mesaj de susținere și să îi asigurăm de tot sprijinul nostru. Nu sunteți singuri! Suntem alături de voi!", conchid sindicaliştii.

CITEŞTE Aici întreaga scrisoare publică a sindicaliştilor

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!