Profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" au invitat-o pe Ecaterina Andronescu la şcoală să-i arate că nu sunt manipilaţi, aşa cum consideră doamna ministru. Invitaţia vine în contextul continuă războiul de uzură dintre directoarea Colegiului Gheorghe Şincai din Capitală şi Primăria Sectorului 4, după cum HotNews.ro a scris aici. Primarul Daniel Băluţă le propune directorilor de şcoală din Sectorul 4 un contract administrativ - financiar într-o formă modificată faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Astfel, fiecare cheltuială pe care o face unitatea de învăţământ ar trebui făcută cu aprobarea prealabilă a primarului şi prin operatorii economici agreaţi de primărie. Directoarea Silvia Mușătoiu nu este de acord cu forma acestui contract.

Colegiul Naţional Gheorghe ŞincaiFoto: Hotnews

"Noi, profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, vă invităm la dialog, pentru că ne dorim să înlăturăm suspiciunea legată de manipularea noastră în susținerea punctului de vedere al doamnei director Silvia Mușătoiu. Alegem calea unui dialog deschis pentru a vă putea argumenta poziția noastră în legătură cu semnarea contractului administrativ-financiar legal dintre directorul nostru și Primăria Sectorului 4", îi spun profesorii de la Şincai ministrului Educaţiei.

Dascălii spun că se simt jigniţi de faptul că Ecaterina Andronescu consideră că ei sunt manipulaţi şi îi spun că ei sunt de partea dreptății și a legalității.

"Vrem să vă asigurăm că suntem de partea dreptății și a legalității, motiv pentru care am decis să luăm atitudine. Ne simțim jigniți de faptul că ne considerați manipulați. Noi suntem profesori și este de datoria noastră să fim un exemplu de verticalitate. Sperăm că veți răspunde invitației noastre, cu rugămintea de a ne anunța ziua și ora, luând în considerare că săptămâna care urmează este vacanța intersemestrială și unii colegi nu sunt în activitate, dar sunt foarte dornici să vă prezinte punctul lor de vedere", conchid profesorii.

CITEŞTE şi Solidaritate cu directoarea liceului Șincai, care s-a ridicat în fața "micilor Dumnezei” din primării. Profesorii au semnat o petiţie: "Nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății"

CITEŞTE şi Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” se solidarizează cu directoarea de la Șincai: „Cerem tuturor politicienilor, indiferent de partid, să se oprească”

CITEŞTE şi Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!