Sala Polivalentă din București a găzduit în acest weekend a treia ediție a campionatului național de robotică pe licee, BRD First Tech Challenge. Peste 160 de echipe participante, sute de liceeni inteligenți, prietenoși, încrezători în viitorul lor și care au făcut o atmosfera incredibilă. Cele patru echipe câștigătoare, RobotX HD, Xeo, Watt’s up si Quantum vor merge pentru o confruntare cu liceeni din întreagă lume la Detroit, SUA. Anul trecut, am ajuns cu doua echipe până în semifinale. E România la care visam și va lăsăm să descoperiți acest lucru din reportajul de mai jos.

Robotica si distractieFoto: Hotnews

Unele echipe sunt la debut, din orașe mici de care poate nici nu ați auzit, dar cu toții iau concursul foarte în serios. Echipele câștigătoare vor merge pentru o confruntare cu liceeni din întreagă lume la Detroit, SUA. Anul trecut, România a avut patru echipe acolo, iar două au ajuns până în semifinale. Nu e doar o joacă, nu?

Mulți dintre acești elevi sunt deja acceptați la facultăți din SUA, Marea Britanie sau Olanda, dar foarte mulți aleg să continue studiile în țară. Părerilor lor despre învățământul românesc, societatea românească, despre cât de mult sau de încet evoluăm și ce șansă avem ca popor, într-un interviu viitor.

UPDATE Echipele castigatoare care ne vor reprezenta in SUA sunt: RobotX HD (Colegiului Național de Informatică "Traian Lalescu" Hunedoara), Xeo de la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Watt’s up (Colegiul National Dinicu Golescu, Campulung Muscel) si Quantum (Liceul Teoretic International de Informatica, Bucuresti)

Mai multe despre concurs aici:

https://natieprineducatie.ro/

https://www.facebook.com/NatiePrinEducatie/

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!