Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri că eroarea de la subiectele la română de la Simularea Evaluării naționale 2019, când o poezie a poetului german Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif, este „impardonabilă”, dar nu va afecta în niciun fel elevii.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

"Fără îndoială este o greşeală a celor de la Centrul pentru Evaluare şi Examinare. Am înţeles că ieri au trimis un comunicat de presă şi şi-au cerut scuze. Subiectul nu afecta în niciun fel rezolvările pe care le impunea acest subiect", a spus Ecaterina Andronescu.

"Este impardonabil ca un profesor de limba română să nu ştie să atribuie corect un text, indiferent că e vorba de o poezie sau un altfel de text. Deci, aceasta rămâne o greşeală impardonabilă, aşa cum spuneam, dar nu au fost afectaţi elevii şi acest lucru aş vrea să-l spun cât se poate de limpede", a adăugat ministrul.

Reamintim că, la proba de limba română de la Simularea Evaluării Naţionale 2019, o poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naționale, poetului român St. O Iosif, cel care, de fapt, a tradus-o, după cum HotNews.ro a relatat.

În urma acestei erori, Centrul Național de Examinare și Evaluare(CNEE) şi-a cerut scuze public pentru această „regretabilă omisiune”.

"Având în vedere faptul că, în structura subiectelor pentru proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale, din data de 11 martie 2019, a fost utilizat ca „text la prima vedere” poemul „Stai şi asculţi sub ramuri...”, fără a se menționa că opera respectivă este creația literară a lui Heinrich Heine, tradusă în limba română de Șt. O. Iosif, Centrul Național de Examinare și Evaluare (CNEE) își cere scuze public pentru această regretabilă omisiune", au arătat reprezentanţii CNEE.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru. Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019 va avea loc pe 22 martie 2019.

Autorii subiectelor de la simulare își cer scuze pentru eroarea de la română: „Această omisiune/eroare de atribuire nu este de natură să afecteze rezultatele"

Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine, atribuită lui Șt. O. Iosif / Critic: „Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen”

Ministerul Educaţiei a publicat baremul pentru subiectele la limba română la simulare Evaluare Naţională 2019

Simulare Evaluare Națională 2019. Subiectele la română primite de elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. FOTO

Simulare Evaluare Națională 2019. Luni, elevii din clasele a VII-a și VIII-a susţin proba de limba română / Modele de subiecte

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!