Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019 începe luni cu proba de limba română. Simularea se va desfăşura în perioada 11 - 13 martie, iar la examen vor participa elevii de clasa a VIII-a, care în vară susțin evaluarea națională, şi, în premieră, elevii de clasa a VII-a. Consultă în articol modele de subiecte la limba română pentru Evaluare Națională 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru.

Anul acesta, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa a VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020. Astfel, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, adică teste grilă.

VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ

VEZI AICI BAREM LIMBA ROMÂNĂ

VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ

VEZI AICI BAREM MATEMATICĂ

Elevii de clasa a VII-a nu au avut la dispoziţie modele de subiecte speciale, ci s-au ghidat după structura subiectelor pentru clasa a VIII-a.

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ

VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA MATEMATICĂ

Examenul de simulare precede examenul Evaluării Naţionale 2019 care va avea loc în luna iunie. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale VIII, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.

Calendarul mai arată că cea de-a doua probă scrisă (matematică) se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă - pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate la Evaluare Națională 2019 este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 - 7 iunie 2019.

Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018 - 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

Admiterea la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019

Ulterior afişării rezultatelor la Evaluarea Naţională 2019, în perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, se arată în ordinul privind metodologia examenului de admitere emis de Ministerul Educaţiei.

HotNews va transmite cele mai relevante informații despre simularea la evaluare naționala 2019, subiecte, barem și rezultate.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!