Ministerul Educaţiei a publicat baremul de corectare pentru subiectele la limba română la simularea la Evaluare Naţională 2019. Elevii de clasa a VII-a şi clasa a VIII-a au susţinut, luni, prima probă, cea de limba română, în cadrul Simulării Evaluării Naţionale 2019.

Evaluare nationala 2019Foto: AGERPRES

Elevii de clasa a VII-a au primit două subiecte mari la română cu mai multe cerinţe fiecare. La primul subiect ei aveau de făcut rezumatul unui text din basmul Ion, Făt Frumos. La cel de-al doilea subiect elevii trebuiau să rezolve mai multe cerinţe legate de un text din Dilema Veche. Ultima cerinţă se referea la realizarea unei compuneri în care să descrie o întâmplare care s-a întâmplat în timpul unei activităţi extraşcolare.

VEZI AICI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ CLASA A VII-a

SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ CLASA A VII-a, la simularea Evaluării Naționale 2019

Sursa Foto: Ziarul Unirea

Simulare Evaluare Naţională 2019. Elevii de clasa a VIII-a au avut două subiecte dintre care unul s-a referit la poezia "Stai şi-asculţi sub ramuri.. de Şt.O. Iosif. Tot la primul subiect ei trebuiau să redacteze o compunere în care să argumenteze apartenenţa la genul liric a poeziei primite. La cel de-al doilea subiect, elevii de clasa a VIII-a au primit un text despre înfiinţarea Grădinii Botanice din Bucureşti, iar la una dintre cerinţe trebuiau să redacteze o naraţiune în care să prezinte o întâmplare dintr-un muzeu.

VEZI AICI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ CLASA A VIII-a

SUBIECTE LA LIMBA ROMÂNĂ CLASA A VIII-a, la simularea Evaluării Naționale 2019

Sursa Foto: Ziarul Unirea

Calendar Simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

Simulare Evaluare Naţională 2019. Profesorii de limba română consideră că subiectele la simularea pentru limba română 2019, atât pentru clasa a şaptea, cât şi pentru clasa a opta, au fost de dificultate medie.

"Poate la clasa a VII-a a fost mai dificil pentru că le-a dat de făcut un rezumat în loc de compunere argumentativă cum se întâmpla de obicei. Elevilor le e mai dificil să facă un rezumat şi să respecte tote cerinţele, cu idei principale, idei secundare. Profesorii în general nu prea ucrează rezumatul la clasă, ci mai mult povestirea", a spus Monica Anisie, profesoară de limba română la Colegiul Naţional Tudor Vianu din Capitală.

Simulare Evaluare Naţională 2019. Marţi, elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a vor susţine proba de matematică. La această probă, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale 2019 pentru elevii clasei a VII-a vor conține la în proporție de minimum 30% itemi obiectivi. Proba de matematică simulare începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!