Romanul acuzat de trafic de droguri in Cipru a fost condamnat, vineri, in prima instanta la 13 ani si 6 luni de inchisoare, a precizat, la solicitarea Mediafax, Ministerul de Externe, adaugand ca barbatul nu a solicitat asistenta consulara misiunii diplomatice de la Nicosia.

"Ambasada Romaniei la Nicosia are in atentie cazul cetateanului roman arestat la data de 7 august 2014, pentru trafic de droguri, in Republica Cipru. Potrivit informatiilor obtinute de catre misiunea diplomatica pana la acest moment, cetateanul roman a fost condamnat la data de 27 martie 2015 la 13 ani si 6 luni de inchisoare. Autoritatile au confirmat ca este vorba despre o condamnare in prima instanta", se arata in raspunsul Ministerul de Externe.

Conform legislatiei cipriote, persoanele cercetate si trimise in judecata beneficiaza de aparator legal si, in cazul cetatenilor straini care nu vorbesc limba greaca, li se asigura translator.

MAE precizeaza ca, pe perioada arestului preventiv, cetateanul roman nu a adresat misiunii diplomatice de la Nicosia solicitari de asistenta consulara.

Ambasada Romaniei la Nicosia continua monitorizarea cazului, pastreaza legatura cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara in limita competentelor legale, mai informeaza Ministerul de Externe.

Un cetatean roman gasit vinovat de trafic de droguri a fost condamnat la 13 ani si sase luni de inchisoare in Republica Cipru, informeaza presa locala.

Potrivit site-ului publicatiei Cyprus Mail, romanul Viorel Cosmin M., in varsta de 28 de ani, a fost gasit vinovat ca a incercat sa aduca din Sao Paolo (Brazilia), in vara anului 2014, patru kilograme de cocaina.

Romanul a fost prins pe 7 august 2014 de agentii vamali de pe aeroportul din Larnaca, in bagajele sale fiind gasite opt pachete de droguri.

Romanul a fost condamnat, vineri, la 13 ani si jumatate de inchisoare de o instanta din Nicosia.