Artista Olga Tudorache joaca alaturi de Lucian Nuta, in spectacolul de teatru Portretul Doamnei T. Piesa, semnata de Ana Maria Bamberger este dedicata marii doamne a teatrului romanesc Olga Tudorache. Regia spectacolului ii apartine Lianei Ceterchi. Primele reprezentatii vor avea loc la sala ArCuB, marti 15 aprilie si miercuri 16 aprilie de la ora 19:00.

Scrisa in ianuarie 2004, piesa este, dupa Noiembrie si Peste cu mazare, a treia colaborare a autoarei cu marea actrita. Despre intalnirea lor scriitoarea declara: „ o potrivire de dincolo de ceea ce poti explica simplu in cuvinte si care nu inceteza sa ne mire, uneori cu oarecare spaima, dar mai ales cu mereu surprinzatoare bucurii “.

Productia radiofonica, din noiembrie 2006, realizata sub egida Teatrului National Radiofonic, in interpretarea exceptionala a cuplului Olga Tudorache - Marius Bodochi, in regia lui Attila Vizauer, a fost distinsa cu Premiul UNITER in aprilie 2007. A urmat un turneu in Israel, la Tel Aviv, incununat cu decernarea Premiului de Excelenta “Omul Anului 2006” doamnei Olga Tudorache. In 2008 acest text se implineste prin realizarea montarii la ArCuB.

O actrita care isi consuma in solitudinea varstei inaintate rolurile trecute si ramase, un pictor in cautarea Portretului isi povestesc vietile, intr-un dialog plin de confruntari, umor, clipe de poezie si momente de tandrete; o intalnire neintamplatoare si un portret bine facut care spune la fel de multe despre cel care il face ca despre cel pe care il arata.

,„Piesa aceasta este cu adevarat povestea mea. Nu am jucat nici o clipa un personaj pentru ca nu era nevoie. Cine vrea să ştie ceva despre mine, să vină să mă vadă jucând!” este invitatia Olgai Tudorache pentru publicul iubitor de teatru.