Un Concert omagial Dimitrie Cantemir, dedicat aniversării a 340-a de la nașterea marelui savant, om de cultură și demnitar va fi organizat de catre Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe data de 26 octombrie 2013, ora 18.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naționale.

Concert omagial Dimitrie CantemirFoto: ICR

În concert vor fi interpretate creații muzicale de Dimitrie Cantemir, cântece populare și lucrări dedicate marelui savant. Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică Națională a Companiei publice Teleradio- Moldova, dirijor – Gheorghe Mustea.

Programul concertului:

- Dimitrie Cantemir. 10 Peșrevuri. Aranjamente pentru orchestră de Oleg Palymschi, Zlata Tkaci, Ghenadie Ciobanu, Gheorghe Mustea, Anastasia Lazarencu, Vladimir Beleaev.

- 5 Cântece populare din secolele XVII - XVIII din colecția Cinci veacuri din istoria cântecului popular românesc (1540-1995). Aranjamente de Oleg Palymschi.

- Ghenadie Ciobanu. Cântări orientale. Închinare lui Cantemir.

- Gheorghe Mustea. Dans oriental

Concertul omagial este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova și Compania Publică „Teleradio-Moldova” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici”.