Adrian Suciu isi lanseaza joi, 7 martie, al doilea sau roman, o "lectura interzisa prostilor" despre "noi insine, fara mila si fara iluzii", dupa cum este prezentata cartea, descrisa de autor ca fiind "cel mai dur roman despre Romania scris de un scriitor roman dupa Revolutie".

Adrian Suciu, Un roman de rahatFoto: Hotnews

"Actiunea cartii, 'Un roman de rahat', se desfasoara de-a lungul ultimilor 23 de ani si dezvaluie mecanismele intime ale 'democratizarii' Romaniei, trecand prin marile problematici de fatada ale perioadei, de la privatizare la integrarea europeana si de la coruptie la calitatea jalnica a clasei politice, trecand prin toate registrele posibile, de la amuzament la revolta", a povestit Adrian Suciu.

De ce "Un roman de rahat"? Pentru ca "o realitate de rahat nu putea produce decat un roman de rahat!", a explicat Adrian Suciu.

Primul roman al lui Adrian Suciu, "Sex cu femei", a aparut in 2008 la Editura Tritonic, a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor si a vandut doua editii intr-un an de zile.

A publicat sase carti de poezie, traduse in zece limbi, fara sprijinul ICR sau al Uniunii Scriitorilor, dupa cum precizeaza Adrian Suciu.