Numărul total de cazuri de infecții cu noul coronavirus a ajuns luni la 16.420.289, din care 10.048.052 sunt pacienți vindecați, în timp ce 652.256 de oameni și-au pierdut viața, potrivit worldometers.info. China a înregistrat luni 61 de noi cazuri de infecții cu coronavirus, cel mai mare număr de cazuri confirmat din aprilie și până acum.

Coronavirus ChinaFoto: STR / AFP / Profimedia

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

21:39Carantină: Operatorul turistic TUI anulează șederile britanicilor în Spania până pe 9 august

21:19 Le Figaro: Covid-19: Românii, arătați din ce în ce mai mult cu degetul

21:01 SUA: Planul de ajutor economic: bătălia democraților și republicanilor pentru banii dați șomerilor

20:41Vaccinul Moderna COVID-19 ar putea fi gata de utilizare până la sfârșitul anului, afirmă SUA

18.43 Hotelurile din Spania, grav afectate de pandemia de COVD-19, s-au oferit luni să plătească testările pentru coronavirus ale turiștilor străini într-un efort de a atrage vizitatorii îngrijorați de un nou val de cazuri și descurajați de introducerea de către Marea Britanie a unei carantine de două săptămâni pentru sosirile din țara iberică

18.14 Ministerul Sănătăţii din Iran a informat luni că în ultimele 24 de ore au murit 212 persoane de COVID-19

și s-au înregistrat 2.434 noi contagieri în ultima zi

17.42 Germania analizează posibilitatea introducerii testării obligatorii la intrarea în țară pentru persoanele care se întorc din state considerate de risc, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel anunțând că o decizie va fi luată în acest sens „relativ rapid”

16.40 Robert O’Brien, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump a fost testat pozitiv cu coronavirusul, potrivit unor persoane familiare cu situația citate de Bloomberg, informația fiind confirmată ulterior de Casa Albă

15.58 Interdicțiile asupra călătoriilor internaționale nu pot rămâne în vigoare pe termen nedefinit și țările trebuie să facă mai multe pentru a reduce răspândirea coronavirusului în interiorul granițelor lor, a afirmat luni OMS după ce o nouă creștere a numărului de infecții a determinat mai multe țări să reintroducă restricții de călătorie

14:21Belgia: creștere "îngrijorătoare" ca cazurilor de coronavirus, în special în Anvers

14.05 Autoritățile indoneziene au anunțat luni depășirea pragului de 100.000 de cazuri confirmate cu COVID-19 după ce în ultimele 24 de ore au depistat 1.525 de noi infecții, bilanțul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Indonezia de la izbucnirea pandemiei în țară ajungând la 100,303

13.07 Boris Johnson le cere britanicilor să slăbească. Obezitatea ar crește riscul decesului în cazul infectării cu Covid-19.

11.57 Vietnam: 80.000 de oameni sunt evacuați, după depistarea primelor cazuri de Covid din ultimele trei luni

10.44 Rusia a anunțat 5.635 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de îmbolnăviri pe zi de la 23 aprilie și până acum, scrie Reuters.

10.10 Autorităţile din Hong Kong au interzis luni accesul clienţilor în restaurante, în contextul unui al treilea val al epidemiei de coronavirus, care a adus cu sine sute de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

9.13 Statele Unite au raportat duminică 55.187 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut număr înregistrat în aproape două săptămâni.

9.00: Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au declarat luni că nu au dovezi că un presupus dezertor care s-ar fi întors în Coreea de Nord şi este la originea impunerii de măsuri preventive de izolare într-un oraş de frontieră a fost infectat cu noul coronavirus, a relatat agenţia de presă Yonhap, preluată de dpa.

China a înregistrat luni 61 de noi cazuri de infecții cu coronavirus, cel mai mare număr de cazuri confirmat din aprilie și până acum, relatează AFP, acestea provenind din trei regiuni diferite și generând temeri legate de izbucnirea celui de-al doilea val al epidemiei.

57 de cazuri locale au fost confirmate în provincia din nord-vest Xinjiang, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. De latfel, la jumătatea lunii iulie, un focar de îmbolnăviri a fost identificat în capitala regiunii Urumqi.

Alte 14 cazuri au fost înregistrate în provincia din nord-est Liaoning. Două cazuri au fost identificate în provincia Jilin de lângă granița cu Coreea de Nord, primele din mai și până acum, iar alte patru cazuri au fost confirmate luni, ele provenind însă din afara țării.

Este cel mai mare bilanț de îmbolnăviri din 14 aprilie. La acea dată erau înregistrate 89 de cazuri, majoritatea aduse din afara țării.