Premierul Boris Johnson le-a cerut luni britanicilor să facă un efort pentru a slăbi, vorbind despre propria sa luptă cu kilogramele în plus înainte de a se îmbolnăvi de Covid-19. Cercetările arată că persoanele obeze sau supraponderale au un risc mai mare de deces sau de a contracta o formă mai puternică a bolii.

Foto:

”Nu-i ușor să scapi de kilogramele în plus, dar cu câteva mici schimbări cu toții ne putem simți mai în formă și mai sănătoși. Dacă toți ne facem partea noastră de treabă, putem reduce riscurile privind sănătatea și ne putem proteja împotriva coronavirusului, slăbind astfel și presiunea asupra Sistemului Național de Sănătate”, a scris premierul Boris Johnson, pe twitter, cu ocazia prezentării noii strategii naționale privind sănătatea publică.

Pe contul său de twitter, a fost publicat și un videoclip în care premierul britanic povestește din propria sa experiență de la terapie intensivă, spunând că problemele de greutate au făcut mai dificilă bătălia cu coronavirusul. El mai spune că după ce s-a vindecat de Covid-19 a început să ia măsuri pentru a scăpa de kilogramele în plus și își începe ziua alergând împreună cu câinele său.

Guvernul de la Londra a prezentat luni o campanie de promovare a unei vieţi mai sănătoase ('Better Health'), spunând că va lupta împotriva obezităţii, pe care o numeşte o bombă cu ceas, prin interzicerea reclamelor TV şi online la mâncarea nesănătoasă până la ora 21:00, prin oprirea ofertelor de tip cumperi unul şi primeşti al doilea gratis la aceste alimente şi prin introducerea informaţiilor despre calorii în meniuri.

Intervenţia premierului britanic survine în contextul în care cercetările arată că persoanele obeze sau supraponderale au un risc mai mare de deces sau de a contracta o formă mai puternică a bolii în cazul infectării cu coronavirus.

Peste 60% dintre adulţii din Marea Britanie sunt consideraţi supraponderali sau obezi, conform Public Health England.

Partidul Laburist a reacţionat la campanie spunând că a mai auzit şi în trecut 'mari promisiuni' din partea conservatorilor aflaţi la putere şi criticând guvernul pentru reduceri la cheltuielile din sănătate făcute cu alte ocazii.