Autoritățile din Vietnam au dispus evacuarea a 80.000 de oameni din orașul Danang, majoritatea turiști, și au reinstaurat măsurile restrictive de combatere a epidemiei de coronavirus după depistarea a 4 cazuri locale de îmbolnăvire, pentru prima oară în mai bine de trei luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toți călătorii străini au interdicție de a mai vizita Vietnamul, iar cei care intră totuși în țară, sunt obligați să intre în carantină.

Încă nu este cunoscută sursa noilor îmbolnăviri, relatează Guardian. Presa locală a relatat că ar fi vorba despre un bărbat de 57 de ani, pensionar și bunic, însă acesta nu a părăsit orașul în ultimele luni. În schimb, bărbatul a participat la o nuntă și a fost la trei unități sanitare. Pe 20 iulie, s-a prezentat la spital cu febră și tuse, iar acum ar fi în stare critică.

Celelalte trei cazuri sunt un bărbat de 61 de ani din Danang, un tânăr de 17 ani din provincia Quang Ngai și o femeie de 71 de ani din Danang.

Vietnam, o țară cu 96 milioane de locuitori, având graniță cu China, a înregistrat până acum doar 420 de cazuri de infecții și niciun decese. Guardian mai notează că autoritățile au fost lăudate pentru campaniile agresive de detectare a contacților, mesajele clare privind sănătatea publică și intervenția rapidă în gestionarea situației.