Robert O’Brien, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump a fost testat pozitiv cu coronavirusul, potrivit unor persoane familiare cu situația citate de Bloomberg.

Robert O'BrienFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

UPDATE 17.22 Casa Albă a confirmat informația însă a anunțat că nu există niciun risc ca președintele Trump să fi fost expus coronavirusului

„Are simptome ușoare și s-a autoizolat lucrând dintr-o locație sigură. Nu există niciun risc de expunere a președintelui sau vicepreședintelui. Activitatea Consiliului Național de Securitate continuă fără întreruperi”, au anunțat într-un comunicat oficialii Casei Albe.

O’Brien nu s-a prezentat la birou de săptămâna trecută fiind în autoizolare la domiciliu după ce a contractat noul coronavirus în urma unui eveniment familial, potrivit uneia din sursele Bloomberg

Robert O’Brien este unul dintre cei mai apropiați consilieri ai președintelui Trump și a fost implicat în elaborarea strategiei de combatere a COVID-19 în Statele Unite, potrivit site-ului american.

Biroul său se află în proximitatea Biroului Oval și al celui în care își desfășoară activitatea vicepreședintele Mike Pence.