Interdicțiile asupra călătoriilor internaționale nu pot rămâne în vigoare pe termen nedefinit și țările trebuie să facă mai multe pentru a reduce răspândirea coronavirusului în interiorul granițelor lor, a afirmat luni Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMSFoto: Fabrice COFFRINI/ AFP/Profimedia Images

O nouă creștere a numărului de infecții a determinat mai multe țări să reintroducă restricții de călătorie în ultimele zile, Marea Britanie aruncând în degringoladă sectorul turistic european după ce a dispus plasarea în carantină a sosirilor din Spania.

Doar prin respectarea strictă a măsurilor de sănătate, de la purtarea măștilor la evitarea grupurilor mari de persoane, lumea va putea gestiona și învinge pandemia de COVID-19, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom în cadrul unei conferințe de presă virtuale.

„Unde aceste măsuri sunt urmate, numărul de cazuri scade. Unde nu sunt, numărul de cazuri crește”, a subliniat acesta, lăudând Canada, China, Germania și Coreea de Sud pentru controlarea pandemiei.

Directorul pentru Situații de Urgență al OMS, Mike Ryan a declarat la rândul său că „va fi aproape imposibil pentru țări să își mențină granițele închise pentru viitorul previzibil. Economiile trebuie să se redeschidă, oamenii trebuie să muncească, comerțul trebuie să fie reluat”.

„Este clar că presiunea asupra virusului împinge în jos numerele. Relaxați această presiune și cazurile încep să crească din nou”, a subliniat acesta.

Citește și: