Şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, care a stat alături de preşedintele american Donald Trump weekend-ul trecut în timpul vizitei preşedintelui brazilian în SUA, este purtător al coronavirusului, a anunţat joi presa braziliană, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fabio Wajngarten, şef al Secom (Serviciul de comunicaţii), s-a aflat la dineul oferit de Donald Trump lui Jair Bolsonaro sâmbăta trecută în Florida. Pe contul său de Instagram, el a postat o fotografie în care se afla alături de preşedintele american.

Soţia sa, Sophie Wajngarten, a confirmat joi într-un mesaj de pe WhatsApp adresat părinţilor de la şcoala unde studiază fiul lor că soţul ei a fost contaminat.

"Soţul meu s-a întors ieri dintr-o călătorie în SUA şi a făcut testul pentru Covid, care s-a dovedit a fi pozitiv", a scris ea pe grup, potrivit cotidianului Folha de S. Paulo.

Ulterior, preşedinţia braziliană a confirmat informaţia, precizând că a informat autorităţile americane şi că "toate măsurile au fost luate pentru a proteja sănătatea preşedintelui" brazilian.

În Brasilia, preşedinţia nu a dorit să confirme pentru France Presse informaţiile din presă potrivit cărora Jair Bolsonaro a fost şi el supus unui test pentru a determina dacă a fost contaminat de noul coronavirus.

Brazilia a înregistrat 60 de cazuri de infectare până în prezent şi niciun deces, iar Jair Bolsonaro a declarat că gravitatea crizei a fost "supraestimată".

În replică, preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu este preocupat pentru că a fost expus la coronavirus în timpul dineului de sâmbătă seară de la clubul său din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

"Permiteţi-mi să vă răspund astfel: nu sunt preocupat", le-a spus Trump ziariştilor cu prilejul unei întâlniri cu premierul irlandez Leo Varadkar în Biroul Oval, relatează Reuters.

El a mai spus că a auzit despre faptul că a fost expus odată cu prezenţa colaboratorului omologului său brazilian, dar a precizat că "nu am făcut nimic foarte neobişnuit".