Constructorul francez Renault a anuntat luni, lansarea pana in 2010 a unui vehicul electric destinat zonelor urbane. Potrivit reprezentantilor companiei, proiectul urmeaza sa fie realizat in colaborare cu partenerii de la Nissan. Automobilul este in faza avansata de studiu, specialistii celor doua companii lucrand acum la „ansamblul componentelor”, informeaza AutoChannel.com.

Potrivit anuntului, masina va fi destinata cu preponderenta „pietei auto din Franta si Europa”, fiind in totalitate ecologica.

Potrivit celor doua companii autovehiculul va fi folosit ca masina utilitara, cu preponderebta in zonele urbane.

Acesta este cel de-al doilea proiect Renault privind construirea unei masini electrice, dupa ce productia modelului Kangoo Elect’road, a fost stopata la sfarsitul anului 2005, dupa comercializarea a mai putin de 500 de unitati.

Compania Renault are ambitii foarte puternice in a realiza modele prietenoase cu mediul inconjurator. Planul „120/140” are o tinta precisa pentru anul 2008: vanzarea unui milion de masini care sa emita mai putin de 140 de grame de CO2 pe kilometru. Din acest total urmeaza ca 300 de mii de autovehicule sa polueze cu mai putin de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

O alta tinta a producatorului francez isi proune lansarea unei game complete de autovehicule, pana in 2008, care sa functioneze pe baza de bio-combustibili, la un pret comparabil cu masinile clasice.