Pretul la pompa al carburantilor vinduti in Romania se va mentine, pentru o perioada, la nivelul actual, intrucit cotatiile titeiului la nivel international au scazut, a declarat, joi, presedintele grupului Rompetrol.

Oficialul Rompetrol a aratat ca rafinaria Petromidia, proprietate a Rompetrol, poate mentine preturile neschimbate, intrucit prelucreaza titei de tip Ural, cu pina la 10 dolari pe baril mai ieftin decit cel tranzactionat la New York.

Odata cu trecerea in proprietate privata a Petrom, piata carburantilor va fi liberalizata, astfel incit companiile vor putea ajusta saptaminal pretul pompa, in functie de fluctuatiile pretului titeiului la nivel international.

Pretul petrolului s-a mentinut aproape constant joi, in primele tranzactii de la Bursa din New York, la o valoare de 46,86 dolari pe baril. Cotatiile au scazut cu aproape 10 dolari pe baril fata de sfirsitul lunii octombrie.

Rompetrol este a doua mare companie petroliera de piata romaneasca, dupa Petrom, avind o retea de peste 200 de benzinarii.