Incercarile unor cercuri politice de a influenta viata economica ar putea duce la amanarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Acesta este mesajul lui Bernard Juan I Mari - europarlamentar venit la Bucuresti special pentru a verifica informatiile conform carora piata libera este dirijata de anumite interese politice.

Mai mult, oficialul european avertizeaza ca, daca aceste informatii sunt adevarate, Romania ar putea sa se alature Uniunii Europene abia in 2012.

Bernard Juan I Mari a avertizat ca sunt banuieli ca exista interventii ale guvernului pe piata libera. "Nu e posibil sa se intervina in viata economica pe baza unor informatii privilegiate din partea puterii politice", a mai precizat responsabilul european.

In acest sens, Uniunea Europeana a desemnat o comisie speciala care sa ancheteze posibilele interferente ale puterii politice in piata libera.

Daca suspiciunile Uniunii vor fi dovedite, Romania va trebui sa mai astepte inca 5 ani momentul integrarii. ''Vrem ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana sa aiba loc la timp, dar, daca nu sunt terminate toate reformele, e posibil ca aderarea sa aiba loc mai tarziu, poate chiar in 2012", a concluzionat europarlamentarul Bernard Juan I Mari.