Premiera oficiala a spectacolului "Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei" in adaptarea de Iarinei Demian, dupa N. V. Gogol, va avea loc in zilele de 29 si 30 octombrie, la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

"Ferdinand al VIII-lea, regele Spaniei", inseamna o noua colaborare a cunoscutei actrite Iarina Damian cu fiul ei, Tudor Chirila, dupa "Chirita of Barzoieni". Liderul trupei Vama Veche nu numai ca va juca la sala mica a Comediei, ci va realiza si ilustratia muzicala a noului spectacol.

Actorul Tudor Chirila dedica memoriei tatalui sau, ziaristul sportiv Ioan Chirila, rolul titular din noul spectacol "Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei", regizat de mama sa, Iarina Demian.

Tudor Chirila prezent in conferinta de presa dedicata acestei premiere a spus ca si-a dorit sa faca acest rol de vreo opt ani, iar acum, dupa ce l-a realizat, ii este cel mai drag si "foarte personal".

Impresionat de personajul sau - Axenti Ivanovici, care se crede Ferdinand al VIII-lea - Tudor Chirila considera ca spectacolul este cel mai frumos cadou care i s-a facut in ultimii ani.

Iarina Demian, care semneaza regia spectacolului a declarat ca povestirile lui Gogol o "tulbura" foarte mult si fiecare text este o posibila versiune scenica.

Distributia spectacolului:

Axinti Ivanovici Popriscin – Consilier titular Tudor Chirila

Seful departamentului Tudor Chirila

Fiica lui, Sophie Adina Andrei/ Alina Grigore

Mavra – Servitoarea Alina Grigore/ Adina Andrei

Patru functionari de la departament Paul Ipate,

Alexandru Potocean, Adrian Nour, Alexander Mustata

regia artistica Iarina Demian

scenografia Stefania Cenean

coregrafia Florin Fieroiu

Pretul biletelor: 157.500