Firma germana Wincor Nixdorf (WN), unul din primii trei furnizori mondiali de automate bancare (ATM) si solutii electronice de retail bancar, a aniversat de curand 10 ani de parteneriat de succes cu compania romaneasca Romsys, cunoscut furnizor de solutii informatice complexe pentru managementul afacerilor si infrastructuri IT&C.

In primul trimestru al acestui an, ca si in anii 2004-2005, rata de disponibilitate a ATM-urilor WN instalate si intretinute de Romsys a fost de peste 99%, fapt pentru care companiei romanesti i-a fost decernat Oscarul “Best Service” 2004/2005.

“Instalarea cu succes a peste 2000 de ATM-uri Wincor Nixdorf, acoperind 60% din piata din Romania, se datoreaza parteneriatului strategic si profesional pe care-l avem cu Romsys si contribuie semnificativ, prin functionalitatea ireprosabila a echipamentelor si serviciilor cu multa valoare adaugata, la nivelul ridicat de satisfactie a clientilor”, a declarat pentru Ager Press J?rg Brinkm?ller, Vice-Presedinte Wincor Nixdorf International.

ATM-urile Wincor Nixdorf impreuna cu serviciile specializate furnizate de Romsys sunt utilizate de cei mai importanti actori ai sistemului bancar romanesc, cum ar fi BCR, BRD Groupe Societe Generale, ING Bank, Banc Post, HVB Bank Romania, ABN AMRO Bank.

Incepand de la jumatatea anului 2005, activitatea de Service ATM-uri WN este sustinuta de o aplicatie dezvoltata de departamentul ATM din cadrul Customer Service, Romsys.

Amintim de asemenea ca Romsys a primit in 2005 de la Wincor Nixdorf premiul pentru “Cea mai inovativa solutie” pentru serviciile aduse in implementarea unei solutii care permite clientilor ING Bank efectuarea de tranzactii in sistem self-banking, fara asistenta lucratorilor bancari, solutie unica in Romania.

Romsys, infiintata in 1993, este prima companie cu profil informatic din Romania certificata ISO 9001 inca din 1996.

Acumuland o experienta vasta in proiecte de inginerie strategica, Romsys este lider in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii de management al afacerilor, securitate a sistemelor informatice, infrastructura de calcul si comunicatii, solutii utilizand o gama variata de tehnologii si platforme.

Solutiile si serviciile Romsys sunt destinate in special sectoarelor financiar-bancar, aparare si securitate publica, telecomunicatii si marilor companii de utilitati publice.