Leasingul cu imobiliare va fi scutit de TVA, cu drept de optiune pentru taxare, incepind de la 1 ianuarie 2007, potrivit propunerilor de modificare a Codului fiscal.

Potrivit noului Cod fiscal, atit livrarea bunurilor imobiliare care nu sint noi, cit si livrarea de terenuri care nu sint construibile vor fi scutite de TVA, dar va exista obligativitatea ajustarii dreptului de deducere exercitat pentru respectivul bun imobil.

Schimbarea destinatiei initiale a bunului imobil, respectiv utilizarea acestuia in cadrul unui sector care da drept de deducere, intr-o masura diferita fata de deducerea initiala, va fi insotita de obligativitatea ajustarii dreptului de deducere in cadrul unei perioade de ajustare, care in Romania a fost fixata la 20 de ani.

Se pune TVA pe cercetare

In alta ordine de idei, statul vrea sa elimine scutirile de TVA pentru activitatile de cercetare-dezvoltare, comisionul pentru tranzactiile burselor de marfuri, precum si veniturile obtinute de societatile de valori mobiliare pentru administrarea si depozitarea de actiuni, titluri de participare, titluri de creante si ingrijirile medicale veterinare.

Articol integral in Cotidianul