Potrivit unui comunicat remis presei de catre Administratia Prezidentiala, la aceasta intalnire au participat ministrul Afacerilor Externe, reprezentanti ai Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, seful Statului Major, SRI, SIE, TAROM, Romavia.

A fost analizata situatia creata in urma escaladarii violentelor din Liban, precum si repercusiunile asupra cetatenilor romani aflati in zona de conflict.

De asemenea, a fost stabilit planul de repatriere a cetatenilor romani si familiilor acestora, avand ca obiectiv aducerea lor in tara in deplina siguranta.

Duminica, la ora 19.00, va avea loc o noua sedinta pentru a analiza ultimele evolutii din Liban si eventualele masuri suplimentare in derularea planului de repatriere a cetatenilor romani si familiilor acestora.

Surse din cadrul Ambasadei Romaniei la Beirut au declarat pentru Hotnews ca peste 300 de cetateni romani au depus cereri de repatriere.

La Ambasadele din Beirut si Damasc echipe de permanenta preiau solicitarile cetatenilor romani la urmatoarele numere de telefon:

Ambasada Beirut: 009615924848-849

Ambasada Damasc: 00963113327572

Ministerul Afacerilor Externe a facut, din nou, apel la cetatenii romani sa evite deplasarea in Liban si in zona adiacenta, pana la ameliorarea situatiei de securitate din regiune