Finalizarea tranzactiei privind privatizarea BCR s-a amanat cu o luna intrucat Curteaa Constitutionala nu a fost capabila sa judece sesizarile de neconstitutionalitatea depuse de o serie de membri ai opozitiei impotriva ordoantei de privatizare.

Contestatia initiata de un grup de membri ai opozitiei facea referire la faptul ca Guvernul si-a depasit atributiile prin emiterea ordonantei de privatizare. Sesizarea urma sa fie analizata de Curtea Constitutionala insa, in urma deliberarii nu s-a intrunit votul majoritatii.

Plenul Curtii Constitutionale este format din noua membri dar intrucat un post este vacant incepand cu luna aprilie 2006, iar voturile exprimate astazi au fost impartite in mod egal(patru la patru), sesizarea depusa nu a putut fi analizata.

Numirea judecatorului pe postul vacant intra in atributiile Camerei Deputatilor.

Guvernul a adoptat prin Ordonanta de Urgenta unele masuri pentru finalizarea privatizarii BCR. Conform contractului semnat intre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Erste Bank data limita de finalizare era 21 iunie 2006.

La data de 21 iunie, Guvernul a decalat termenul de finalizare a tranzactiei pentru privatizarea BCR pana la 21 septembrie.