Creditele de nevoi personale pe o perioada de 5 sau 10 ani, pentru care bancile nu solita garantii materiale, se acorda in luna octombrie 2006 la o dobanda medie de 12,01% in lei, in timp ce dobanda medie la imprumuturile in EUR este cu 2 puncte procentuale mai mica, de 10,02%.

Datele au fost extrase din Indicele GhiseulBancar, calculat pe baza informatiilor din Baza de Date cu caracteristicile produselor bancare oferite de primele 15 banci romanesti, informatii actualizate zilnic de redactorii publicatiei.

Conform datelor BNR, la care raporteaza toate bancile din sistem, dobanda medie la creditele noi in lei pe cinci ani a fost in august de 14,2%, cu 0,2 puncte mai mare decat in iulie.

In cazul creditelor in euro, dobanda medie comunicata BNR a fost de 10% in august, fata de 9,4% in iulie.

HVB Tiriac Bank ocupa prima pozitie atat in clasamentul creditelor in lei, cat si in topul imprumuturilor in EUR, cu o dobanda de 7,95% pentru un credit in lei contractat pe 5 ani si cu o valoare mai mica cu un punct procentual pentru creditul in EUR.

Cele mai importante 5 banci acorda credite de nevoi fara garantii cu o dobanda medie apropiata de dobanda medie a celor mai importante institutii.

Integral in GhiseulBancar.ro