Cotidianul

Toamna aduce posturi noi in institutiile UE

de     Cotidianul
Luni, 13 august 2007, 0:00


Aceste posturi, potrivit euroconcurs.ro, sint adresate exclusiv cetatenilor romani.

In afara de acestea, romanii mai pot concura alaturi de ceilalti cetateni ai UE pentru ocuparea altor posturi europene: asistenti in domeniile IT, comunicatii, managementul proiectelor, chestiuni juridice, audit, economie, resurse umane, statistica si administratie.

In plus, se cauta si ingineri constructori, medici, asistente, auditori, administratori si asistenti ai biroului european antifrauda, dar si ai inspectorilor nucleari si ai agentilor de paza.

Pentru un job din categoria administratori sint obligatorii studiile superioare, in timp ce pentru un job din categoria asistenti sint suficiente studii medii si un numar de minimum trei ani de experienta in domeniu.

Candidatii care vor fi admisi vor putea avea salarii care pleaca de la 2.500 de euro lunar, pentru posturi ca secretar sau asistent, si cresc pina la 4.000 de euro, in cazul administratorilor simpli. 14.000 de euro pe luna au doar cei cu functii de conducere.

In afara de salariu, functionarii europeni beneficiaza si de o serie de alocatii - pentru familie, locuinta, copil, educatie si expatriere, potrivit euroconcurs.ro.

O alta facilitate destinata copiilor acestor functionari este invatamintul gratuit intr-o scoala UE, in timp ce pentru parintii obisnuiti taxa variaza de la 2.500 pina la 4.600 de euro, in functie de nivelul de studiu, potrivit datelor de pe site-ul oficial al scolii europene.

Avantajele acestor scoli de stat, care se gasesc in Belgia, Germania, Luxemburg, Spania, Olanda, Marea Britanie si in Italia, sint ca studiile care se intind pe o perioada de 14 ani, de la gradinita pina la liceu, sint recunoscute in 15 state UE si in altele, precum Elvetia sau SUA.

Insa competitia presupune o perioada de pregatire, care “poate varia de la citeva luni pina la citiva ani”, cu o medie de cel putin jumatate de an, urmata de trei luni de asteptare dupa inscriere si alte noua luni de teste,

potrivit Cristei Filip, specialist in resurse umane in cadrul euroconcurs.ro, companie care organizeaza seminarii de pregatire pentru testele UE.

Pentru a deveni functionar public, un candidat trebuie sa treaca prin cinci teste, care ii asigura doar un loc pe lista de rezerve, din care sint alesi viitorii angajati ai UE.

Un articol de Seila Dumitrescu, Oana Craciun
Integral in Cotidianul34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version