Realizatorul Antenei 3, Mihai Gadea, a chemat in direct in jurul orei 19.00 cetatenii romani sa iasa la vot, la scurt timp dupa ce la acest post Bogdan Chireac anunta un sondaj de opinie potrivit caruia Victor Ponta si Klaus Iohannis ar fi la egalitate. Intr-o transmisiune in direct la Antena 1 si Antena 3, Gadea a chemat disperat cetatenii sa iasa in ultimele doua ore invocand "masiunatiuni" si acuzandu-l pe Traian Basescu ca a cerut guvernului sa prelungeasca votul in diaspora la scrut timp dupa ce "un membru BEC a intrat in partidul domnului Basescu".

Gadea si DumitrescuFoto: Hotnews

Gadea a anuntat ca va difuza aceste imagini dupa ora noua. La randul ei, Andrea Berecleanu l-a numit pe Gadea "simbolul rezistentei". "Azi se hotareste daca regimul Basescu continua sau se opreste. Traian Basescu, a incalcat legea. In aceasta seara incearca sa forteze lucrurile. Cumva oamenii intra in panica. E vorba de o mobilizare uriasa a masinariei de partid care a tinut acest regim la putere. Batalia este uriasa. Vor fi niste zvarcoliri uriase ale acestui regim. Prin taierile brutale de salarii si pensii, s-a ajuns sa se taie laptele praf pentru copii. A fost un regim impotriva oamenilor. Basescu impreuna cu toti ceilalti sunt din nou impreuna, pe fata", a declarat Mihai Gadea in direct. Acesta a chemat in repetate randuri cetatenii sa iasa la vot deoarece "este foarte posibil ca acest regim sa incerce sa impinga lucrurile pe buza prapastiei".

Mihai Gadea a reluat in emisuinea lui Razvan Dumitrescu chemarile la vot, sugerand ca se pregatesc "masinatiuni" si "aranjamente". Gadea a sugerat ca opozitia ar pregati fraudarea alegerilor vorbind despre "autocare care s-au plimbat prin Grecia". Mugur Ciuvica a sustinut si el ideea ca "se pregatesc sa fure din nou voturile romanilor". Civica a mai spus ca este "o vrajeala securista" ideea ca romanii din afara tarii au fost impiedicati sa voteze. Cu o jumatate de ora inainte de ora 21, Gadea a intensificat apelurile prin care le cere cetatenilor sa iasa la vot. Mircea Badea ii acuza pe unii cetateni romani care au votat afara ca dupa ce ies din sectia de votare "se aseaza din nou la coada si tipa ca nu sunt lasati sa voteze". Mihai Gadea prezinta imagini cu autocare cu numar de Bucuresti in Grecia despre care sustine ca au transportat cetateni romani sa voteze. Badea a pus sub semnul intrebarii autenticitatea cozilor cu votanti romani din afara granitelor, sugerand ca ar fi fost din categoria "turismului electoral".