Jurnalistii de la Antena 3 au preluat din zbor teza premierului Victor Ponta, care declara ca "nu ne spune DNA-ul pe cine sa punem presedinte la un partid", si o propaga in emisiunile de dezbatere. In cadrul emisiunii "La ordinea Zilei", moderata de Dana Grecu, jurnalistul Radu Tudor a afirmat ca "se da o lupta sangeroasa pentru preluarea sefiei Partidului Social Democrat". "Nu este nici meciul DNA cu PSD, este meciul lui Traian Basescu cu adversarii lui politici folosind ranga numita DNA. Este visul lui Traian Basescu de a controla acest partid", a explicat Radu Tudor.

Potrivit unor interceptari publicate de HotNews.ro, Viorel Hrebenciuc apare in stenograme promitandu-i lui Sova sprijin pentru sefia PSD in detrimentul lui Valeriu Zgonea si Liviu Dragnea, in timp ce Sova vorbeste despre o lege care sa aprobe amnistia si gratierea. Sova vorbeste chiar despre "epoca post Victor", spunand ca membrii PSD nu il vor pe Liviu Dragnea la sefia partidului.

Premierul Victor Ponta, aflat luni in vizita la santierul naval din Galati, a declarat ca "20 de milioane de romani vorbesc despre mine, nu cred ca trebuie sa-i inregistram pe toti. Numele meu e invocat de toata lumea. Cand vrei sa fii prim-ministru, presedinte, e logic ca toata lumea vrea sa vorbeasca despre tine. Ce, o sa numeasca DNA-ul sefi la partide? Cred ca trebuie sa ramanem in limitele Constitutiei".