Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit unei firme de apartament, proaspăt înființată, prin achiziție directă, într-o singură zi, 10 contracte în valoare de aproape 500.000 lei, pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a mai multor străzi. De la începutul anului, firma a încheiat cu instituția 20 de contracte, în valoare totală de circa 1 milion de lei, toate prin achiziție directă. Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie în mod repetat de aceste servicii, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile prin spargerea contractului mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe, potrivit experților în achiziții publice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă licitațiile durează mai mult, avantajul în cadrul acestor ultime proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile și, fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

documente

Contracte achizitie directa ADP S2

(14 Iun 2020) PDF, 35KB

Firma Way Research a primit primele 3 contracte prin achiziție directă pe 5 februarie 2020, pe 11 februarie a primit încă 7 contracte, iar pe 2 iunie încă 10. Acestea totalizează circa 1 milion de lei.

Contractele au avut ca scop realizarea documentației de avizare pentru lucrări de intervenție, studii de teren, expertiză tehnică pentru mai multe străzi din Sectorul 2: Soltuzului, Niceta, Scheiul de Jos, Pargarilor, Județului, Ispravnicului, Banul Scarlat, Vagonului, Scheiului, Ghinea Brătășanu, Lacul Amara, Nistor Răileanu, Laviței, Valer Dumitrescu, Spinului, Poeziei, Brădești, Barbu Brădescu și Albatrosului, parcare reședință Sechelarie Visarion 10.

Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, acționarul companiei este Nicușor Poiană. Firma a fost înființată în iunie 2019 și are sediul într-un apartament dintr-un bloc de pe Șoseaua Pantelimon.

Primăria Sectorului 2 prin Administrația Domeniului Public pare campioană la astfel de practici.

Pe 27 martie a atribuit firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, prin cumpărare directă, pentru furnizarea de locuri de joacă. HotNews.ro a scris aici despre subiect.