Pentru Gheorghe I., din Lugoj, soarta are doua parti distincte, una luminoasa - pana in 27 septembrie 1985 si cealalta, intunecata. Dupa acea zi fatidica, in care s-a schimbat sensul vietii lui pentru totdeauna, Gheorghe nu a mai zambit niciodata si de atunci isi ineaca amarul in alcool, blestemand pe cea care l-a distrus.

A cauta vinovati pentru situatia lui, dupa atatia ani, este foarte greu, de aceea nu putem spune decat ca a fost la locul nepotrivit intr-un moment la fel de nepotrivit.

Fiu de tarani instariti

Bunicii lui Gheorghe se trageau dintr-o familie veche de banateni care locuiau intr-un sat din lunca Timisului. Ei au avut o mare grija fata de nepotul lor, lasandu-i cu limba de moarte o comoara de galbeni, ingropata langa nucul din mijlocul curtii parintesti. In timpul prigoanei comuniste, dintre anii 1947-1965, securistii au banuit ceva si au facut mai multe cercetari.

Desi l-au batut pe bunicul lui Gheorghe cu salbaticie, acesta s-a tinut tare, nu a spus nimic despre comoara din curtea casei. Cativa ani mai tarziu, parintii au cumparat pentru Gheorghe, in Lugoj, un loc de casa unde au construit o vila impunatoare, cu 2 etaje.

Femeia vietii lui...

Dupa ce s-a stabilit in Lugoj, Gheorghe si-a cautat o fata pe masura. Dupa cateva luni, a gasit-o pe Nina, o moldoveanca cu corp de balerina si ochi verzi, care l-a cucerit din prima clipa. In jurul fetei roiau o multime de tineri, unii dintre ei mai aratosi decat Gheorghe, insa in final Nina a devenit sotia lui. Pana la 45 de ani, Gheorghe si Nina au format un cuplu de invidiat.

In satul parintilor lui erau considerati o familie model, iar pentru vecini un exemplu de intelegere. Cei patru copii, doi baieti si doua fete, erau lumina ochilor lui Gheorghe. In fiecare an, familia isi petrecea concediul la mare.

...si vecina care umbla goala pusca prin curte

Prin 1983, bunastarea familiei lui Gheorghe ajunsese la apogeu. Aveau o casa cu de toate, iar in garaj patru masini.

Mai aveau cateva sute de mii la CEC si, intr-un loc numai de el stiut, o comoara de 257 de galbeni mici, 140 de galbeni mari, 54 de lantisoare de aur cu medalioane, vreo 23 kg de argint, in 1324 de lingurite de argint, si o gramada de banuti, de pe vremea Imparatesei Maria Terezia.

Tot in 1983, la doua zile dupa ce Gheorghe si-a serbat ziua de nastere, casa din vecini, lipita de casa lui, a fost cumparata de o femeie vaduva, de 29 de ani, pe nume Lavinia. Dupa ce s-a mutat acolo, femeia se plimba goala pusca, in fiecare noapte, prin curte si gradina. De cum a vazut-o, Gheorghe nu a mai putut dormi.

Dupa miezul noptii, cand Nina si copiii lui adormeau, el pandea momentul cand vecina isi etala goliciunea trupului in lumina lunii. Ca sa o vada mai bine si-a cumparat, pe bani buni, un binoclu militar, cu care o urmarea, intins pe burta, din podul casei.

Patima il devora fara sa stie

De cand Lavinia a cumparat casa din vecini, Gheorghe si-a pierdut linistea, urmarind-o fara incetare, in special noaptea. Devenise o obsesie pentru el. Din cauza ei, a inceput sa-si neglijeze sotia si copiii. Intr-o dimineata, Nina i-a atras in modul cel mai serios atentia ca au trecut aproape sase luni de cand Gheorghe si-a uitat obligatiile conjugale.

El a inventat pe loc un motiv pueril, ca nu se simte prea bine. Dar Nina nu s-a lasat si l-a convins sa mearga la medic. Iar Gheorghe s-a tinut de cuvant si, in schimbul a doua cartuse de KENT si a unui kg de cafea Jakobs, a primit de la doctor un certificat medical, care arata ca barbatul are tulburari psihice cauzate de stress. Cu aceasta hartie se pare ca a linistit-o oarecum pe nevasta.

Intr-o noapte insa, pe cand Nina dormea, Gheorghe a sarit gardul si a aparut in fata vecinei... gol pusca... la fel ca ea. Intrebat de aceasta ce face, Gheorghe i-a zis ca o iubeste. Si chiar din prima clipa, femeia (singuratica, dorita, patimasa), i-a oferit trupul tanar si dornic de desfatari amoroase. A fost o noapte traita intens.

Catre dimineata, stors de vlaga, cu mare greutate, Gheorghe a sarit gardul inapoi, in curtea sa. Din acea noapte, a devenit clientul preferat al vecinei. Faceau dragoste prin cele mai neasteptate locuri, pe unde-i apuca damblaua. Gheorghe a observat ca vecina are un efect benefic asupra virilitatii sale, fapt care l-a legat si mai mult de ea.

Era atat de innebunit dupa femeie, incat a acceptat sa faca si sex in grup. Dar blonda tot nu se mai satura de sex, iar viata lui Gheorghe se derula ca intr-un paradis, care, din pacate, nu va mai dura multe zile.

Ceasul fericirii lui Gheorghe s-a oprit

Intr-o noapte de primavara a anului 1984, Lavinia l-a chemat pe Gheorghe de o parte si i-a spus, privindu-l fix in ochi, ca este insarcinata si ca el este tatal copilului. Gheorghe parca a fost lovit de traznet. A reactionat insa firesc, replicandu-i ca nu a fost singurul barbat care a "pompat" la ea.

Dar vecina nu a acceptat fuga lui de raspundere si l-a chemat in judecata pentru stabilirea paternitatii. Cand a aflat, Nina a facut adevarate crize de gelozie. De doua ori a spart toate bibelourile si vesela de portelan, din casa. La proces, Gheorghe nu a recunosut ca ar fi putut fi tatal copilului Laviniei.

Drept pentru care, instanta de judecata a recurs la o ultima solutie, stabilirea paternitatii prin intermediul analizelor medicale. In acest sens, s-a amanat pronuntarea sentintei pana in septembrie 1985. In baza legii, au fost recoltate mai multe probe de sange de la partile implicate in proces. Institutul de Cercetari Medicale din Cluj a fost desemnat de instanta pentru expertiza paternala.

Intre timp, in familia lui Gheorghe s-a instaurat o situatie conflictuala majora. De mai multe ori, Nina l-a amenintat ca il va parasi, in cazul in care rezultatele testului vor demonstra ca el este tatal copilului Laviniei.

Ce se intampla, doctore?

La procesul din 27 septembrie 1985, judecatorul a citit raportul expertizei medico-legale: "[...] Gheorghe I. din Lugoj nu poate fi tatal copilului Lavinei M., pentru faptul ca s-a nascut cu disfunctii de reproducere congenitale. Gheorghe I. sufera de o boala genetica foarte rara, care se manifesta prin durata de viata foarte scurta a spermatozoizilor, de circa o sutime de secunda.

Prin aceasta descoperire se poate constata ca numitul Gheorghe I. nu poate procrea copii" [...] . Vorba proverbului: "Unde dai si unde crapa!". Din acel moment, viata lui Gheorghe s-a naruit pentru totdeauna. Au inceput sa-l framante intrebarile.

Daca el nu poate face copii, ai cui sunt oare copiii lui? Nina, frumoasa lui sotie, i-a fost credincioasa? Si cu cine a facut cei patru copii? Cu un singur barbat sau cu mai multi? Cum a putut sa-l minta atatia ani si sa-l faca sa creada ca sunt copiii lui? Si, cand se va afla, ce vor zice copiii lui care nu sunt copiii lui? Cu ce obraz mai iese el in lume? Chinuit de intrebari,

i-a venit ideea sa ceara stabilirea paternitatii si pentru copiii sai. Raspunsul medical a fost insa acelasi.

Divortul de Nina si de lume

Pe fondul acestei situatii dramatice, Gheorghe a divortat de Nina, care, dupa doar 2 saptamani, s-a maritat cu altul, luind si copiii cu ea. Ramas singur, fara sotie si fara vecina, Gheorghe a inceput sa vanda tot din casa, apoi casa si, intr-un final... sufletul, dedandu-se alcoolului. Desi astepta sa moara, moartea totusi intarzia, iar dupa revolutie a intrezarit un licar de speranta.

Cum testul ADN devenise posibil si in Romania, a mai facut o incercare pentru stabilirea paternitatii celor patru copii. Bineinteles ca si acest test a confirmat neputinta lui Gheorghe de a putea fi vreodata tata. Astfel s-a naruit si ultima lui speranta. De atunci, Gheorghe bea intruna si nici acum nu-i vine sa creada ca cei 4 copii ai lui nu sunt ai lui.

Mai mult decat atat, in momentele lui de luciditate, crede ca este victima unei conspiratii pusa la cale de Nina, pentru a scapa de el. Nina s-a remaritat, a mai nascut inca sase copii si impreuna cu cel de-al doilea sot au plecat in Portugalia.

O regula de aur

Nu va indoiti niciodata de fidelitatea nevestei si nu testati genetic paternitatea copiilor dumneavoastra, ca sa nu aveti surprize! De cand e lumea lume, se stie ca "mama e doar una, tati pot fi mai multi".