La inceputul acestei luni, Carol Kasziba, de 41 de ani, din Lugoj, a fost reclamat pentru comiterea unui viol. Zilele trecute am stat de vorba cu mama fetei, Zorica Lunca, si cu fiica acesteia, Ildiko K., de 14 ani. Nu tragem concluzii despre ceea ce s-a intamplat, insa avem obligatia sa relatam cele spuse de ambele parti.

Despartiti de opt ani

Carol Kasziba si Zorica Lunca, mama fetei, sunt despartiti legal de opt ani. Principala motivatie a acestei decizii este faptul ca tatal fetei a stat mai mult prin puscarii. Ultima data a fost inchis pentru un furt si a iesit din inchisoare acum trei luni.

O invitatie in oras

Ildiko K., de 14 ani, ne-a declarat: "Marti, 28 iunie 2005, in jurul orelor 14, m-am dus la tatal meu, care sta in apropiere, sa-i cer 50.000 lei, pentru a-mi cumpara ceva. L-am gasit acasa si mi-a dat 100.000 lei si m-a trimis la Barul lui Bone, sa cumpar 2 beri si doua inghetate, iar restul sa il opresc pentru mine.

Cand m-am intors cu berea si cu inghetata, m-a invitat in oras la o pizza si o prajitura. M-am dus acasa si am cerut voie mamei mele, iar ea a fost de acord sa plec in oras impreuna cu tatal meu. In jurul ore-lor 4 am plecat spre centru, unde ne-am plimbat si am fost prin mai multe localuri. Catre seara m-a dus la gara si a luat un taxi, spunandu-mi ca ma va duce la Restaurantul Pescarus".

"Tatal meu m-a violat"

Restaurantul Pescarus este situat la marginea orasului, pe str. Timisoarei, langa crescatoria de pesti, patronata de AJVPS Timis, care are amenajate niste padocuri cu animale si pasari salbatice. Ildiko K.

ne-a declarat: "La Restaurantul Pescarus am servit ma-sa, am vorbit despre una, despre alta, iar cand s-a intunecat de-a binelea, mi-a spus sa iesim afara din local, ca sa-mi arate animalele salbatice. Am luat-o impreuna pe o alee dintre baltile cu peste si dupa circa 200 de metri s-a oprit si mi-a spus: - Da-ti pantalonii jos! Speriata, am ripostat.

- De ce sa-i dau jos? - Pentru ca vreau sa fac dragoste cu tine. - Dar eu nu am mai facut asa ceva. - Nu-i nimic, o sa faci acum. A pus mana pe mine si m-a fortat sa ma dezbrac. M-am zbatut cat am putut si am alunecat pe burta, rasu-cindu-ma intr-o parte.

Dupa care si-a dat jos pantalonii si m-a violat." Conform raportului medicului ginecolog, datorita pozitiei incomode, fata nu a fost dezvirginata in totalitate. Fiind culcata intr-o parte si zbatandu-se de frica, nu a putut fi penetrata mai adanc si astfel himenul a ramas intact. In urma acestei agresiuni sexuale, au ramas urme de sange pe chilotiu fetei si pe pantaloni.

"Tatal meu m-a amenintat cu moartea"

Ildiko K declara: "Eram speriata si socata. Am inceput sa plang. El, vazandu-ma in starea asta, m-a amenintat ca ma omoara, daca indraznesc sa spun cuiva ceea ce s-a intamplat. A mai spus atunci ca daca se afla ce a facut cu mine, el va ajunge iarasi la puscarie". In urma agresiunii sexuale, fata a sangerat. Cum a ajuns acasa, si-a spalat chilotii si i-a pus la uscat pe sarma.

Pantalonii au ramas asa, cu pete de sange vaginal. Cand mama sa s-a in-tors acasa si a vazut pe sarma chilotii fetei, i s-a impietrit inima. A simtit ca ceva nu e in regula. Cosmarurile fetei din timpul noptii au convins-o si mai mult ca ceva nu e in regula, ba mai mult, ca s-a intamplat ceva foarte grav.

O mama disperata

Zorica Lunca ne-a spus: "A doua zi dimineata, fata mi-a povestit prin ce a trecut. Mi-a aratat si petele de sange de pe pantalon. Speriata, m-am dus la medicul ginecolog Sandor. Acesta a confirmat ca fata nu a fost deflorata, constatand doar o zgarietura pe organul genital. Am mers apoi la Politie si am reclamat violul, dupa care m-am dus la medicul legist.

Acesta a fost foarte suparat pe mine ca nu am mers prima data la el. Nu a luat nici o lama cu probe, ceea ce a mirat foarte mult pe procurorii de la Timisoara. Luni, 4 iulie 2005, am fost la procurorul sef de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, care a dispus a doua zi arestarea lui Carol Kasziba.

In aceeasi zi a fost trimis la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, cu propunerea de arestare preventiva de 30 zile, pana la solutionarea dosarului".

Violatorul si-a recunoscut fapta

In fata organelor de ancheta, Carol Kasziba a recunoscut ca si-a violat propria fiica. Acum ramane ca judecatorii sa se pronunte asupra vinovatiei sale. Daca va fi gasit vinovat, va mai sta inca multi ani la puscarie.