Dupa invitatia la dialog initiata de reprezentantii Aliantei DA PNL-PD Giurgiu, esuata intr-un schimb de opinii in familie, deoarece pesedistii au considerat ca nu au ce discuta cu adversarii politici, a venit randul deputatului independent (de Giurgiu) Danut Liga, care a propus o intalnire cu autoritatile locale, judetene si colegii parlamentari, pentru a purta discutii pe teme sociale.

Asa cum ne asteptam, actiunea a fost un fiasco total. Insusi initiatorul nu s-a prezentat la aceasta intalnire, anuntand (sustine domnia sa!) cu cateva minute inainte de ora stabilita, prin purtatorul sau de cuvant, ca a contramandat aceasta runda de convorbiri, motivand ca se afla prins in "focul" unor discutii incrucisate cu nepotii lui Papa Sam.

Purtatorul de cuvant a uitat sa multiplice prin mass-media si de jur-imprejur sarcina trasata de superiorul sau, si uite asa a iesit un fel de vino joi ca eu sunt plecat de miercuri.

Lucrurile s-au potrivit ca pinioanele intr-un motor de lemn, scutindu-l pe Liga de a se afla intr-o postura mai mult decat jenanta, aceea de a dialoga doar cu doua persoane ce poarta la rever stigmatul unei tradari impardonabile si care au dovedit in functiile ce le detin temporar ca nu se pot ridica la nivelul pretentiilor giurgiuvenilor, din simplul motiv ca inca nu au invatat sensul de mers pe culoarele unei bune administratii. Cei doi sunt vicepresedintii Octavian Dascalu si Ionel Dinu, cunostintele mai vechi, unul din Joita, altul din Crevedia Mare, ambii asteptandu-l in zadar pe Liga, ca pe Godot, sperand ca astfel, sub mantia unei reuniuni tovarasesti, o vor pune de o sueta.

Danut Liga, precum omul negru, nu a venit la pont. Mai mult, schimband acele unei linii de cale ferata fara hala la Giurgiu, ameninta ca va redirectiona cohorta de investitori americani spre alte meridiane si paralele, pedepsindu-ne pentru tupeul de a nu crede o iota din calendarul de cuvinte cu care-si tapeteaza biroul parlamentar... mobil.

Invitatia la dialog lansata de Danut Liga era plina de intentii bune ca mustata lui Ivan Ivanovici incarcata de chiciura.

Pentru a-si mai lustrui un pic insigna de navetist politic de la PD la PRM, apoi la PUR si de aici la pupat piata Independentei, independentul Liga a gandit ca a venit timpul sa joace rolul de negociator sef intr-un razboi in care nu se iau ostatici, nu se lanseaza SMS-uri, nu se solicita rascumparari, nu intervine Oman Haisam, suvita prezidentiala sau structurile ticalosite ale statului.

Il asteptam si cu alta ocazie, atat pe el, cat si pe Ionel Popa, presedintele PD Giurgiu, un alt ilustru absent nemotivat de la intalnirea cu presa locala, stiut fiind ca vizitele neimplinite sunt cele mai placute.