Nashul (I)

Liderul lumii interlope, Titel Cracanatu', a promis ca-l va cununa pe locotenentul sau, Vincler, iar acesta din urma il va nasi pe "fratele" sau, Costica Buricea. Anuntul a fost facut la botezul fetitei lui Corbu, eveniment la care a participat toata "spuma" Brailei.

Astfel, "Cracanatu'" incearca sa intareasca relatiile dintre locotenentii sai, pentru unirea cartierelor si zonelor de influenta.

"Dedicatie din partea lui Alfred, pentru mafia Brailei!", "Pentru nasul Cracanatu’!"

Se autointituleaza "Mafia Brailei", este o organizatie extrem de bine structurata din punct de vedere ierarhic, cu lideri bogati si influenti, locotenenti care stapinesc diferite zone ale orasului si executanti pregatiti sa comita la ordin cele mai singeroase fapte, pentru lichidarea dusmanilor.

Organizatia actioneaza sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor si este impinzita in trei sferturi din municipiu - zona centrala, cartierele Obor, Hipodrom, Lacu Dulce, Chercea, Viziru, Radu Negru si Ansamblul Buzaului -, singurele zone in care nu a reusit sa patrunda fiind Brailita, Vidin si Pisc, aflate sub protectia fratilor Buricea si Haret.

Cartierele Obor, Hipodrom si o parte din Chercea, precum si Piata Concordia, sint controlate de Mihai Vincler si aghiotantii sai; Lacu Dulce este stapinit de Stanel Corbu; cartierele Viziru si Radu Negru sint controlate de banda fratilor Costica si Ghita Buricea; in Asamblul Buzaului legea o fac cei din gasca fratilor Ciocan.

Toti acestia asculta de o singura voce, cea a celebrului Titel Cracanatu' si au, la rindul lor, executanti gata sa-si dea viata pentru binele organizatiei.

Incet dar sigur, gruparile interlope tind sa devina o mare familie, inchegata, formata in mare parte din cumnati, cumetri, nasi, fini s.a.m.d., cea mai noua dovada fiind intentia lui "Cracanatu'" de a-l cununa pe Vincler, care, la rindul sau, il va nasi pe Costica Buricea.

De ani de zile, oamenii legii stiu de amploarea acestei organizatii care are la activ un numar impresionant de infractiuni - atit economice, cu fraude de miliarde de lei, cit si asasinate ramase nepedepsite -, insa de fiecare data au tratat evenimentele ca fiind "conflicte spontane si izolate", refuzind sa le priveasca in ansamblu si sa faca unele conexiuni intre ele.

La fel de "izolate" si "inofensive" sint, in opinia autoritatilor, gruparile de cartier, catalogate drept "gasti razlete". Aceste gasti sint, insa, specializate in atacuri mafiote, recuperari de bani, taxe de protectie, santaj, recrutari de pustoaice pentru piata sexului din Occident si alte "mizilicuri" de acest gen.

Reglarile de conturi au fost catalogate "conflicte spontane", crimele comise de membrii acestei familii au fost puse fie pe seama nebuniei temporare, legitimei aparari sau chiar unor accidente nefericite, astfel incit criminalii se plimba acum cu limuzine sau isi ispasesc pedeapsa in sanatorii, la frecventa redusa.

Exista voci care sustin ca toate acestea au fost posibile gratie relatiilor strinse dintre membrii organizatiei si unii oameni ai legii cu functii inalte, dar si a zecilor de mii de euro care au ingrasat conturile functionarilor platiti din buzunarele cetatenilor.

In ciuda probelor pe care le detin, din motive numai de ei stiute, oamenii legii tolereaza activitatile infractionale ale gruparii si declara sus si tare ca nu exista legaturi intre liderii gruparilor de cartier si nasi. "Obiectiv" a intrat in posesia unor inregistrari video care demonstreaza inca o data - daca era necesar - relatiile dintre dintre cei care conduc orasul din umbra, spulberind varianta oamenilor legii, care sustin ca la Braila nu exista structuri de crima organizata.

Inregistrarile au fost realizate cu ocazia botezului fiicei lui Stanel Corbu, din Lacu Dulce, petrecere care a avut loc pe 12 decembrie 2005, in restaurantul "Matteo" de linga Piata Halelor. "Cracanatu'", "Oaie", Costica si Ghita Buricea, Vincler, nepotii acestuia, Ila si Victor (Ila a cazut in dizgratia lui Vincler la scurt timp dupa botez, in preajma Craciunului, cind Vincler i-a ordonat sa atace un echipaj de Politie, in Piata Concordia, iar el a refuzat sa execute), Adi Baziru, Marcel Ciulei, zis "Maresalu'" (intors recent din Franta), Vasile Geba, zis "Ghiban", Spartacus Bancuta (fiul lui Comitet), Cassius-Clay, Valter si Alfred Bancuta, Tiberius Bancuta (cumnatul lui Alfred), Mihai Ciocan (unul dintre fratii care dicteaza pe Buzaului), "Pirnaie" de pe Garii, "Leone" (finul unui ofiter de Politie), "Firica" si "Cici", Ion "Femeia", "Bodo", Nicu de la Independenta, "Maghighi" si "Titiu" - sint doar citiva dintre petrecaretii care au dansat cot la cot si au ciocnit cite un paharel in cinstea fetitei lui Corbu, "fratele" lor.

S-a aruncat cu mii de euro, iar celebrul manelist Stefan de la Barbulesti a "turnat" sute de dedicatii, pentru "reprezentantii Brailei", unora cintindu-le la telefon, deoarece erau "ocupati" prin puscarie si nu au putut merge la botez.

Dedicatii: "De la Cracanatu’, pentru fratele lui mai mic, Vincler!" Cracanatu’ a scos un milion de lei si i-a inminat tacticos lui Stefan de la Barbulesti: "Pentru finul meu, Mihai Vincler!" Mihai Vincler si executantii sai i-au atacat, rind pe rind, pe Sebastian Stoian, alias "Nelutu", Nicusor Adamita, Constandache, Ionel Graur si "tovarasii" acestuia din Varsatura, precum si pe "Fulgerica" - mort intr-un accident rutier, dupa ce a fost impins in stilp de o masina a gruparii din Obor.

"Pentru nasul Cracanatu’! Viitorul nas, Titel Cracanatu’!" "Din partea lui Alfred Bancuta, pentru mafia Brailei!" Alfred Bancuta - fiul lui Ion Bancuta, zis "Oaie" si totodata, fratele lui Stivensen, criminalul de la discoteca "Millenium".

Costica Buricea a lasat, pentru o seara, sabia si s-a "inarmat" cu un buchet de flori. N-a stiut cui sa-l ofere, asa ca i l-a dat lui Stanel Corbu.

Ghita Buricea, considerat nr. 2 al gruparii din Viziru - Radu Negru, imbratisindu-l pe Corbu, liderul din Lacu Dulce. Recent, Ghita a declarat intr-un alt cotidian local ca nu are legaturi cu lumea interlopa si ca este dedicat trup si suflet sportului iubit, fotbalul. Mai mult, profitind de faptul ca nu a suferit condamnari penale, ca fratele sau, Ghita doreste sa infiinteze o firma de paza si protectie, care sa faca liniste in zona sa.

"Fara numar de la Corbu, pentru toata lumea! Pentru Costica Buricea!"

Costica Buricea l-a chemat pe Stefan de la Barbulesti, sa-i cinte la masa si le-a dat peste nas greilor care primisera dedicatii pe piesa "Barosanu’ nr. 1": "Din partea lui Buricea, pentru Corbu si fetita lui, pentru Vincler, pentru fratele meu si toti prietenii mei! Barosanu’ sint eu!" "100 euro de la Costica Buricea!"

"De la Alfred, pentru Buricea! Si tot pentru Buricea, sa-i dea Dumnezeu sanatate, 100 de euro, de la Firica!" "Pentru Cioara si Vincler, de la Firica si Alfred!" "Pentru Comitet, care nu se afla aici, de la Maresalu’! Tot de la Maresalu', pentru cumatrul lui, Cocos!" "De la Ciocan, 100 de euro, pentru Corbu, Vincler si Guguloi!" "De la Alfred, pentru Buricea, cu mentiunea sa iasa la dans!" "Din partea lui Buricea, pentru Vincler, fratele lui si Alfred! 100 de euro!"

"De la Alfred, pentru Buricea, 300 de dolari!" Ca sa iasa din conul de umbra in care il bagase Cacanatu', Costica Buricea s-a apropiat de manelist si a inceput sa arunce cu bani: "Pentru Vincler, Ghita, Corbu, Hutu, fara numar! Pentru Corbu, din nou! De la Buricea, pentru Cracanaaaatuuu’!" Hutu si "Bognaru", dansind in apropierea Duduiei Corbu, mama sarbatoritei. Adrian Hutu este unul dintre oamenii de incredere ai lui Vincler, care a participat la majoritatea atacurilor.

Neculai Mocanu, poreclit "Bognaru", a fost condamnat de doua ori pentru tilharie, iar anul trecut, la un chef, i-a furat unui elvetian un telefon mobil de 17 milioane lei vechi. Telefonul cu camera video incorporata a ajuns la Cassius-Clay Bancuta si nu a mai fost recuperat.

"De la Gabi Cioara, pentru Buricea, Victor, Pirnaie! Fara numar, pentru fratii Buriiiceeeaa!" In timp ce Ghita si Vincler se tin de git si discuta ca intre frati, Cracanatu’ sta la masa cu Oaie. "Din partea lui Vincler, pentru Corbu, Oaie si, in mod special pentru Cracanatu’!" "Maghighi" - anul trecut a fost acuzat ca dat buzna in casa unei tinere de 26 de ani, gravida in doua luni, si a amenintat-o cu un cutit. De teama sa nu fie hacuita, tinara s-a aruncat de la etajul unu, facindu-se zob, si a ajuns la Reanimare, cu un picior rupt si traumatisme severe la coloana vertebrala.

Nasul (II)

Stivensen Bancuta a baut, a dansat si s-a distrat, cot la cot cu "Oaie", Vincler, Buricea si "Cracanatu'", la botezul fetitei lui Corbu. Asta in timp ce, oficial, Stivensen este inchis la Sapoca, pentru schizofrenie paranoida, iar medicii buzoieni sustin ca asasinul bolnav psihic are voie doar la stomatolog, cu bilet de voie si insotit. Cocos, care era in puscarie la acea data, a primit dedicatii prin telefon: "Fara numar pentru Cocooos!", "Pentru reprezentantii Brailei: Cocos si Oaie!"

Incredibil: Stivensen Bancuta - criminalul de la "Millenium", ins care, teoretic, este dupa zabrele si se trateaza la cap, la balamuc, a petrecut, a baut si a dansat la botezul fiicei lui Stanel Corbu, din Lacu Dulce, alaturi de nasul "Cracanatu'" si petrecaretii "Oaie", Vincler, Costica si Ghita Buricea.

Fiul lui Ion Bancuta, zis "Oaie", Stivensen Bancuta, este cel care l- a ucis, in 2001, pe Lucian Pandrea, 23 ani, in discoteca "Millenium", cu mai multe lovituri de cutit. Dupa asasinat, Stivensen a stat 3 ani internat in Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon", fara paza, pina in 2004, cind Ministerul Sanatatii a dispus internarea criminalului intr-o unitate pentru masuri de siguranta.

Recent, dupa ce un politist buzoian a dat nas in nas cu Stivensen la Evidenta Populatiei din judetul vecin, unde asasinul de la "Millenium" isi depusese actele pentru a-si face mutatie la fratele sau Alfred, anchetatorii buzoieni si braileni au declansat investigatiile, pentru a elucida in ce imprejurari a parasit criminalul Spitalul de Psihiatrie pentru Maxima Siguranta din Buzau. Medicii de la Sapoca au declarat ca Stivensen nu a iesit din ospiciu decit atunci cind a fost nevoie sa-si trateze dintii si maselele: "Stivensen Bancuta a iesit din spital doar pina la stomatolog, fiindca are acest drept.

Nu a fugit din spital si nu a iesit in mod frecvent, ci doar cind a fost necesar, si atunci, cu bilet de voie si insotit." In aceste conditii, pentru a justifica prezenta lui Stivensen la cheful de la "Matteo", medicii de la Sapoca ar putea prezenta anchetatorilor biletul de voie din data de 12 decembrie 2005, atunci cind baiatul lui "Oaie" a venit la Braila in scop terapeutic, sa-si trateze dantura tragind la masea cite o "cinzeaca" de whiskey scump.

Stivensen a ajuns la local printre primii, impreuna cu "Oaie", mama sa si Alfred si, cit a tinut petrecerea, a incercat sa evite obiectivul camerei de luat vederi. ~n ciuda eforturilor sale, a fost surprins de camera video, in diferite ipostaze: dansind de mama focului pe maneaua "La inima m-ai ars", bind si chiar jucindu-se cu un copil, desi este catalogat un criminal extrem de periculos.

Dedicatii: "De la Alfred, 700 de dolari, pentru Stivensen, fratele lui, sa traiasca!" "De la Alfred, pentru Stivenson si Selford!" "De la Cassius-Clay, pentru fratii lui, Eduard si Spartacus! Fara numar!" "Pentru Clampi, pentru Cioara, pentru Vincler, de la Firica si Alfred!" "Pentru Comitet, care nu se afla aici, de la Maresalu’, pentru cumatrul lui, Cocos!" "De la Cassius-Clay, pentru tatal lui, Comitet, si pentru Cocos! Fara numar pentru Cocooos!"

"De la Alfred, pentru Cocos, pentru Ghiuri si pentru Oaie!" Tiberius Bancuta, impreuna cu Eduard si Selford Bancuta, au incercat, in ianuarie 1999, sa-l omoare pe Grigore Roman, zis "Gagore". Cei trei l-au atacat pe "Gagore" in plina strada, in apropierea garii, iar Selford a scos o sabie de sub geaca si a incercat sa loveasca victima in piept. "Gagore" s-a rasucit, iar Selford l-a lovit in coapsa stinga. "Gagore" a fost abandonat intr-o balta de singe, iar cei trei Bancuta au fugit pina la restaurantul "Cocosul de Aur", administrat de Cocos Bancuta.

Politistii au luat urma agresorilor, iar cind au dorit sa-i ia la intrebari, Cocos Bancuta s-a opus si i-a ultragiat pe oamenii legii.

Cocos a fost condamnat pentru ultraj, fapta care s-a contopit cu o alta, de trafic de influenta, contopita, la rindu-i, cu o inselaciune mai veche, pedeapsa finala fiind de trei ani. Selford a fugit in Franta si este singurul care n-a raspuns pentru fapta sa, desi, conform anchetatorilor, a fost autorul direct al faptei.

"De la Alfred, pentru Cocos, pentru Ghiuri si pentru Oaie!"

"De la Cassius-Clay, pentru tatal lui, Comitet, si pentru Cocos! Fara numar pentru Cocooos!" "De la Alfred, 100 de euro, pentru reprezentantii Brailei: Cocos si Oaie! Pentru varul lui, Valter!" Alfred s-a dus cu telefonul mobil linga Stefan de la Barbulesti, care i-a cintat lui Cocos (aflat la acea data in Penitenciar): "Mai fa Doamne o minunee/ Sa vina Cocos miineee/ Sa vina taicutul meeeu/ Caci el e sufletu’ meeeu/ Sa vina tata acasaaa/ Ca sa stau cu el la masaaa..."

Cocos Bancuta nu a putut participa la bairamul interlopilor fiindca mai avea de ispasit citeva zile de puscarie, pentru ultraj la politist si trafic de influenta.

La finele anului trecut, "Obiectiv" a prezentat conditiile "aspre" de detentie ale lui Cocos, care, desi era condamnat pentru ultraj, a fost lasat de comanda IPJ sa stea in regim de semidetentie, la Gospodaria Agro-Zootehnica a Politiei, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. Surse autorizate ne-au declarat la acea data ca detinutul Cocos nu numai ca o ducea boiereste la GAZ, facind petreceri cu fripturi si bautura, dar mai si "zbura" peste gard si trecea pe-acasa, precum nepotul sau, Stivensen. Recent, a fost eliberat conditionat, pentru buna purtare si fiindca a muncit de s-a spetit, la GAZ.

Nasul (III)

Nasul Titel Cracanatu' a fost lasat masca, la botezul fiicei lui Corbu, de dusmanul sau de moarte: Nicu Taranu' i-a intins mina, in semn de prietenie * Costica Buricea l-a eclipsat pe Cracanatu', aruncind bani la lautari si primind zeci de dedicatii de la "tovarasii" sai. Liderul gruparii din Radu Negru a tinut sa-i evidentieze pe "Folea" si Lepadatu, care au omorit doi dintre dusmanii sai si chiar l-a sunat pe "Folea" in puscarie, pentru ca acesta sa asculte dedicatia * Buricea si-a dat arama pe fata spre final, cind l-a avertizat pe manelist: "Cinta! Am doi baieti care te executa pe loc!"

"Pericol" de pace in lumea interlopa braileana: invitat la botezul fiicei lui Corbu, Iancu Nedelcu, zis Nicu "}aranu'", a ingropat securea razboiului, facind un gest care va ramine in istoria lumii interlope brailene. "}aranu'" a dat mina cu Titel Cracanatu', dusmanul sau declarat, din cauza caruia a facut ani grei de puscarie si a incasat o bataie sora cu moartea. Nedelcu Iancu, zis "Nicu }aranu", considerat pina prin '96, nr. 2 in lumea interlopa braileana si dusmanul de moarte al lui "Titel Cracanatu", a fost eliberat din puscarie la finele anului 2004.

A fost condamnat in perioada 1974-1996 pentru tilharie, detinere ilegala de valuta, ultraj si tentativa de omor, iar in '98 a primit 8 ani de temnita, pentru instigare la tentativa de omor asupra lui Dumitru Oprea, alias "Titel Cracanatu".

Anchetatorii au stabilit ca in octombrie '95, "Taranu'" i-a ordonat executantului sau, Leonard Gheorghe, sa-l impuste pe "Cracanatu'", iar acesta s-a conformat si a tras citeva focuri de pistol asupra liderului lumii interlope, la Trecere Bac Stinca. "Taranu'" a declarat, insa, ca Leonard Gheorghe ar fi atentat la viata lui "Cracanatu'" din razbunare, deoarece fusese maltratat de "Cracanatu'", pentru ca refuzase sa-i plateasca "nasului" 3.000 de marci, la intoarcerea din Germania.

"Taranu'" a ajuns la restaurant odata cu Costel "Frizeru'". Impreuna cu sotiile, cei doi grei ai lumii interlope s-au asezat la aceeasi masa si s-au comportat ca niste adevarati gentelmeni, preferind sa discute afaceri, la un pahar de tarie, decit sa se dea in spectacol, ca altii, aruncind cu bani si dind dedicatii cu nemiluita.

Stefan de la Barbulesti: "Pentru doamna lui Costel Frizeru’, pentru Marcel Maresalu’, Nicu Taranu' si Nicu de la Independenta!" "Pentru Costel Frizeru’, }aranu’, Oaie si toti baietii de la Independenta, melodia «Barosanu’ nr. 1»!" "Pentru Cocos barosaanuu’, de la Costel Frizeru’! 150 euro, de la Costel Frizeru’!" "De la cumatrul mare, pentru Corbu, Vincler si Buricea, Costel Frizeru’ si Nicu Taranu’!"

"De la Corbu, pentru Taranu’ si Nicu de la Independenta!" Inspirat de dedicatia facuta de Alfred lui Cocos, Costica Buricea s-a dus cu celularul linga manelist si a "turnat" cu dedicatii: "Pentru Folea, in special!" "Folea" - cel care si-a asumat asasinatul impotriva lui Marius Ilie, zis "Canaru'", in prezent fiind in puscarie, pentru omor calificat. Vincler s-a apropiat de Buricea. "De la Buricea, pentru Folea! Pentru Folea, Lepadatu si Neveu, de la Buricea si Vincler!" Lepadatu - finul lui Marian Comanescu. La un an dupa ce a fost injunghiat de oamenii lui "Catali", Lepadatu si "tovarasii" sai l-au prins pe Constantin Bogateanu in Piata Pistruiatul, l-au atacat si l-au injunghiat. Lepadatu a declarat ca a comis singur asasinatul, procurorii l-au crezut pe cuvint, iar acum el isi ispaseste pedeapsa pentru omor calificat.

Buricea a mai bagat o data mina in buzunar si a repetat dedicatia, in caz ca vreunul dintre meseni nu intelesese de prima data: "Pentru Folea si Lepadatu!", dupa care a plecat de linga manelist, discutind la telefon cu executantul sau, Folea. Ciocan, Buricea, Bognaru, Hutu si Vincler danseaza laolalta. "Din partea lui Buricea, pentru Vincler, fratele lui, Nicu Taranu’, Costel Frizeru’ si Alfred! 100 de euro!"

Infierbintat de alcoolul ingurgitat, Costica Buricea s-a trezit dind ordine greucenilor: "Sa iasa la dans Taranu’ si Frizeru’! Acum! Si toata masa lui Buricea, la dans!" Ignorindu-l complet, Nicu Taranu’ si Costel Frizeru' au continuat sa stea la masa, ciocnind cite un paharel in cinstea fetitei lui Corbu. "De la Tiberius, pentru Valter, Taranu’, Frizeru’, Oaie, Alfred si Cracanatu’!"

"De la Fizeru’, pentru cel mai smecher baiat, Cosmos!" Cosmos Tanase - considerat capul celei mai vaste retele de cersetori din Occident, suspectat de trafic de minori. De citiva ani s-a stabilit la Iasi, unde isi vede linistit de afaceri si este unul dintre apropiatii clanului Cordunenilor. Flancat de cameraman si fotograf, care imortalizau evenimentul, Cracanau’ a scos un teanc de bani din buzunar si a anuntat: "De la Cracanatu’, pentru fata lui Corbu, 10 milioane, dar la masa!"

Dupa ce Cracanatu' a dat "liber la dar", Cornel Vizireanu, nasul fetitei lui Corbu, a dat 1500 euro, plus 300 euro, pentru cumatrul lui si nepoata acestuia. Banii au fost strinsi de "Oaie", care, dupa ce facea plinul, ii inmina Duduiei, sotia lui Stanel Corbu. Dupa ce a primit banii de la meseni, "Oaie" a strigat darul, ca la nunta: "Ilie - 100 euro! }ambal - 200! Sgircitu, care nu a putut sa stea la masa - 100! Cassius-Clay - 200!

Spartacus - fara «remorca»- 600 euro! «Remorca» i-a nascut un baietel... Andrei - 200! Costica Buricea - 200 euro!"

Cu banii in mina, Costica Buricea s-a fisticit: "Pentru baiatul lui Vincler! |aa, nu. Pentru Baiatul lui Corbu! |aa. Pentru fata lui Corbu!" "Oaie" a continuat sa strige darul: "Ciocan - 200 euro! Adi - 150! Iulian - 100! Hutu - 100! Vincler - 300 euro! Ghita Buricea - 200 euro! Alfred - 200! Valter - 10 milioane lei! Cumatrul lui Corbu - 500 euro! Ghiban - 7 milioane!" Glumind pe seama ospatarilor care tremurau din toate incheieturile, "Oaie" a spus: "Mai chelner, ce te uiti asa?

Nu v-a zis Matei ca tre’ sa dati si voi darul?! Aloo! Matteo, unde esti?", dupa care a dat si el 400 euro. "Dau 400, din toata saracia mea!"

Spre dimineata, obositi de atitea spirtoase, Costica Buricea, Alfred si Victor (unul dintre nepotii lui Vincler), s-au strins ciotca linga lautar, care cinta doar pentru ei trei si ospatarii care stateau in pozitie de drepti, ca sa nu ii supere pe interlopi. Iritat de atitudinea manelistului care a intirziat sa dea o dedicatie, Buricea l-a avertizat pe cintaret, in stilu-i caracteristic: "Cinta! Am doi baieti care te executa pe loc!"

"Cracanatu'" si "Ghiuri" - apropiati ai clanului Corduneanu

Casatoria din august 2003 a liderului clanului Corduneanu, Costel, a adunat la Iasi crema interlopilor din toata tara: Ion Clamparu, zis "Cap de porc" si "Ion de la Madrid", brailenii "Titel Cracanatu'" si "Ghiuri", Burghezu', Gigi Ciuperca, Ovidiu Hasan, Africanu', Bula, Costica Buzatu', Belgian, fratele lui Cosmos Tanase, galateanul Marian Ivan, bacauanul Ovidiu Hasan, nemteanul Cornel Popeanu, zis "Mutu", constateanul Beinur Nuredin, Petronel Luca, Tony Montana, Gabi din Onesti, fratii Frunza, timisoreanul Vasile Adumitroaie, Dan Mihaila, zis "Motanu'", Izvoran, Cristi Tanasa si Novac, ambii din Bacau si Ionel Pandele.

"Obiectiv" a intrat in posesia inregistrarii video de la nunta si, printre nuntasi au fost observati reprezentantii Brailei: "Cracanatu'" si "Ghiuri", care s-au declarat frati cu membrii clanului Corduneanu. Manelistii Florin Salam, Stefan de la Barbulesti si Sorinel Pustiu au cintat toata noaptea si, in timp ce mesenii aruncau cu mii de euro, dadeau dedicatii: "Pentru Dasaev, care e la suferinta! Pentru jupinul Brailei, domnul Titel Cracanatu', care ne-a ridicat pe toti! Pentru domnul Ghiuri, sa-i dea Dumnezeu sanatate! Pentru domnul Cracanatu', care a dus steagul si-l va mai duce! De la Dasaev, pentru dl Titel Cracanatu' si pentru Ghiuri si pentru Ion Clamparu!"

In timp ce Stefan de la Barbulesti si Sorinel Pustiu cintau de zor "Sintem unul pentru toti si toti pentru unul/ {i cine s-a pus cu noi, si-a gasit jupinul!" si "Cu sabia si cu pumnu'/ Dasaev e numarul unu!", Cracanatu' a tinut sa dea citeva dedicatii, pentru apropiatii sai: "Din partea domnului Titel Cracanatu', pentru tinerii casatoriti, 600 dolari! De la Cracanatu' si Ghiuri, pentru fratii Corduneanu! De la Cracanatu', pentru Corduneanu, fara numar! Pentru Marian Ivan! Pentru Dasaev, copilul lui Cracanatu'! Pentru Dasaev sadicul!

Pentru Dacian, pentru Belgian! Pentru Damian, viitorul fin al domnului Cracanatu'!"

"Pentru reprezentantul Galatiului, dl. Marian Ivan, pentru cel al Brailei, dl. Cracanatu' si al Iasului, Costel Corduneanu!", au incheiat manelistii. La un moment dat, lautarii au cerut sa se faca liniste si au anuntat: "Domnul Ion Clamparu isi cere mii de scuze, da' are la 7.00 avion. O mie de euro de la Ion Clamparu pentru Costel Corduneanu! Inca o mie de euro de la Clamparu! Sa cinte marsul de onoare pentru Ion Clamparu! ~ntelegeti, fratilor, ca nu mai poate sta, are avion!".

Cind mireasa a pregatit galeata pentru dar, pe la 3 noaptea, nasul, Belgian Tanase, a tinut sa dea citeva dedicatii fratelui sau, Cosmos: "3.000 de euro dar si 100 de euro pentru muzica, pentru Cosmos, fratele lui! Mi-e dor de fratiorul meu, unde esti tu fratele meu...", cinta cu jale Florin Salam, in timp ce fratele indurerat arunca cu euro si dolari. "~nca 1.500 de euro in galeata rosie, de la nasu', si inca 2.000 pentru muzicanti, ca sa moara toti dusmanii de oftica!"

Pina dimineata, manelistii au facut cu greu fata "avalansei" de dedicatii: "La Braila, unde s-a oprit smecheria! Pentru Ion Clamparu, seful Moldovei! Pentru toti smecherii care reprezinta Rom=nia in aceasta sala! Pentru brigada de la Bacau! Pentru oamenii cu singe rece! Pentru Cosmos, fara numar! Pentru Tony Montana, unicatul, cel mai tare pungas! Pentru Costel, sefu' nostru! Cind era el smecher, lumea nu stia sa mearga pe strada!"