Primaria Targu-Mures isi reia plangerile impotriva directorului general al trustului "Gazeta", Aurelian Grama.

Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii, Marius Pascan, institutia va inainta o sesizare catre procurorii Directiei de Investigare a Infractionalitatii de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) din Cluj-Napoca impotriva ziaristului, care este si director al saptamanalului "Ziarul de Mures" si al cotidianului "Zi de Zi".

Conducerea administratiei locale va relua, de fapt, dosarele cu plangeri penale inaintate cu patru ani in urma pe numele lui Grama si a hebdomadarului amintit, acuzat de calomnie, ultraj si insulta la adresa primarului Dorin Florea, a mai multor directori din Primarie si a sa personal.

"Dupa o ancheta de un an, in mod ciudat s-a dat "NUP" (neincepere a urmaririi penale - n.r.) acestor dosare. Noi o sa depunem o sesizare la cei care efectueaza cercetari in Cluj, Oradea si Bistrita, pentru a se relua dosarele de la Targu-Mures.

Aurelian Grama m-a abordat personal in 2002 si mi-a spus ca daca vom sustine publicitar saptamanalul "Ziarul de Mures", Primaria va fi ocolita de critici. Mi-a trimis apoi o echipa cu un contract de publicitate de 8.000 de dolari lunar", a adaugat Pascanu.

Pentru ca Grama a fost refuzat, reprezentantul Primariei a spus ca "a urmat o perioada in care "Ziarul de Mures" a adoptat o politica razboinica in tot felul de conflicte cu toata lumea, a impus aceasta nota de scandal si de conflictualitate pe care nu putea sa o agreeze municipalitatea. Si atunci i-am spus ca nu putem comunica in termenii acestia si nici colabora.

A urmat un sir de atacuri la adresa Primariei, la adresa primarului, la adresa mea, a altor directori din Primarie, conditii in care am inaintat o plangere penala la Politie impreuna cu alti oameni care au fost santajati".

In cea ce-l priveste, primarul Dorin Florea (PD) a spus ca nu va ceda si ca va merge pana in panzele albe pentru "asanarea acestei prese de santaj".

In replica, Aurelian Grama a negat toate acuzatiile si a spus ca isi doreste ca Justitia sa isi faca datoria. "Am fost de doua ori in proces cu domnul primar si cu domnul Pascan si am castigat de fiecare data", a concluzionat ziaristul.