Urmand exemplul TVR1, care a refuzat sa difuzeze un clip electoral ce vorbea despre guvernarea PSD-PNL, Biroul Electoral Judetean Dolj a admis joi o contestatie a PSD prin care se cere coborarea unui mash cu mesajul „Te-ai saturat de Guvernarea Tari-Geoana? Spune stop PNL-PSD”, de pe un bloc din centrul Craiovei.

Social-democratii si-au motivat cererea cu faptul ca mesajul „lezeaza imaginea PSD si a presedintelui PSD, domnul Mircea Geoana. „In realitate, nu exista niciun guvern format sau condus impreuna de Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, lucru ce ne indreptateste sa consideram ca informatia inscrisa in bannerul PD-L este afisata in mod tendentios si cu scopul de a aduce la cunostinta alegatorilor un fapt mincinos, pentru a castiga in mod rusinos anumite voturi, bazate pe o imagine negativa falsa a PSD.

De asemenea, dezinformarea este si mai grava tinand cont de faptul ca dl. Mircea Geoana este si candidat pentru Senatul Romaniei din partea PSD in circumscriptia electorala nr.17 Dolj”, este continutul contestatiei depuse la BEJ Dolj, semnata de Ion Prioteasa, presedintele PSD Dolj. Pesedistii sustin ca este incalcata deontologia electorala, fapt ce contravine prevederilor articolului 40 alineatul 1 din Legea 35/2008 privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului.

„Intrunit astazi pentru judecarea contestatiei, Biroul Electoral Judetean a admis solicitarea PSD. Hotararea a fost luata cu o majoritate de sapte voturi pentru, si patru impotriva. In discutiile pe marginea contestatiei, s-a argumentat ca mashul PDL nu respecta deontologia electorala. In acest moment, exista o guvernare PNL-UDMR in Romania”, a declarat avocatul Ionut Negoita, membru BEJ din partea PNL.

S-a discutat si despre faptul ca PD-L utilizeaza un nume inexistent, „Tari-Geoana”, menit sa induca in eroare electoratul. PD-L Dolj, prin vocea coordonatorului campaniei electorale in judet, Marian Jean Marinescu, sustine ca alianta dintre PNL si PSD e vizibila cu ochiul liber: „Cum sa spui ca nu esti la guvernare cand tu, de doi ani, votezi toate legile Guvernului Tariceanu si il santajezi? Noi nu spunem decat o realitate existenta, vizibila cu ochiul liber.” Democrat-liberalii sunt hotarati sa conteste la Biroul Electoral Central hotararea BEJ Dolj, avand la dispozitie 48 de ore pentru acest lucru.