Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a refuzat, miercuri seară, să răspundă întrebărilor insistente ale jurnalistului HotNews.ro despre consultația remunerată la clinica privată care e deținută de soția sa, Monica-Mihaela Cîrstoiu. El a susținut doar că este în curs o investigație a Agenției Naționale de Integritate, apoi a plecat, ignorând întrebările repetate ale reporterilor. Întrebat de ce fuge, medicul a răspuns că merge în altă parte, atrăgându-i atenția jurnalistului să nu se împiedice.

Cătălin Cîrstoiu se grăbește spre mașină și nu răspunde la întrebările jurnalistilorFoto: Captura video

Cîrstoiu a făcut aceste declarații miercuri seară, la ieșirea de la conferința de alegeri a membrilor Biroului Politic al filialei PNL București, unde le-a spus liberalilor că „proiectul” său pentru București a pornit „de la un om excepțional” care zi de zi îi „furnizează încredere” - Nicolae Ciucă.

Întrebat de reporterul HotNews.ro, la plecare, dacă în octombrie 2023 - când era, ca și acum, manager al Spitalului Universitar - a dat o consultație la clinica privată ANEMONA MED a soției sale, Cîrstoiu a susținut că „instituțiile statului trebuie lăsate să își facă treaba”, fiind în curs verificări ale Agenției Naționale de Integritate.

  • „Vreau să lămurim această situație și să răspund la toate întrebările pe tema asta. Este și o investigație a Agenției Naționale de Integritate și un comunicat pe care l-am văzut în presă, așa încât să lăsăm instituțiile statului să își facă treaba.
  • Doi - eu nu am încălcat legea, nu sunt în incompatibilitate, iar mizeriile din campania electorală sunt tipice și mă așteptam la acest lucru.
  • Probabil că contracandidații mei nu găsesc altă cale decât să abordeze în felul ăsta această campanie”, a declarat Cîrstoiu, care le-a mulțumit apoi jurnaliștilor și a plecat.

Jurnaliștii au mers după el, continuând să îl întrebe dacă a dat sau nu consultații la clinica privată, în timp ce Cîrstoiu se îndrepta spre mașină, grăbind pasul, fără a răspunde întrebărilor.

Întrebat de jurnalistul HotNews.ro de ce fuge, deși a spus că vrea să lămurească situația, medicul a răspuns: „Nu fug, mă duc în altă parte”.

„Vedeți să nu vă rupeți picoarele”, l-a atenționat apoi Cîrstoiu pe jurnalistul HotNews.ro, care a continuat să îl întrebe dacă a dat sau nu acea consultație.

„V-am spus un punct de vedere, vedeți că vă împiedicați (...) V-am dat un răspuns”, a spus Cîrstoiu, întrebat repetat dacă a dat acea consultație.

„Dar de ce sunteți așa încrâncenat?”, l-a întrebat dr. Cătălin Cîrstoiu pe reporter înainte de a se urca în mașina care îl aștepta.

Documentele contabile și medicale intrate în posesia HotNews.ro arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția managerului. În aceeași zi, au fost consultați mulți alți oameni, susține pacientul, în mărturia sa pentru redacție. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca și acum, managerul general al SUUB.

  • „Funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară (...)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății.
  • În 2020, Corpul de Control al Guvernului a constatat posibila incompatibilitate a prof dr. Cătălin Cârstoiu în relația dintre pozițiile sale de la spitalul de stat (SUUB) și clinica familiei (ANEMONA). Dr. Cîrstoiu a negat că are vreo funcție sau că încasează vreun ban pentru ce face la ANEMONA.
  • În octombrie 2020, în raport, dr. Cîrstoiu a susținut în scris că, la ANEMONA, face ”formare profesională de medici și rezidenți”. Corpul de control n-a avut probe suplimentare.
  • În octombrie 2023, dr. Cîrstoiu a consultat la ANEMONA un pacient, i-a dat documente medicale pe care le-a semnat și parafat, iar pacientul a plătit 750 de lei pe factură.
  • Aflate în posesia HotNews.ro, scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu au fost pe ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical.
  • Praxis este firma soției lui Cătălin Cîrstoiu.
  • Dacă sunteți în situația în care ați fost pacientul dr. Cătălin Cîrstoiu la ANEMONA sau la orice altă clinică privată, câtă vreme el ocupa și poziția de manager la Spitalul Universitar, ne puteți contacta pe mirela.neag@gmail.com, lutacrazvan@gmail.com sau pe conturile de Facebook ale oricăruia dintre jurnaliștii semnatari ai articolului.

CITEȘTE ȘI: