Candidatul PSD-PNL a avut miercuri o primă reacție pe Facebook la investigația HotNews.ro.

Cătălin CîrstoiuFoto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Un articol al HotNews.ro a arătat documente și mărturii potrivit cărora, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția managerului. Pacientul a plătit 750 de lei pe altă firmă decât cea pe care a fost consultat. Și cea de-a doua firmă e tot a familiei Cîrstoiu.

Conform legii, managerilor de spitale le este interzis să aibă alte activități medicale în afara spitalului pe care îl conduce. Ei nu pot lucra, în afara spitalului lor, nici la stat, nici la privat.

În mesajul de pe Facebook, Cîrstoiu spune că doar ANI se poate pronunța asupra acuzațiilor de incompatibilitate.

„Câteva cuvinte despre noile (și viitoarele) atacuri la adresa mea 1. Nici gând de vreo incompatibilitate. 2. ANI să se pronunțe. Doar instituțiile pot stabili adevărul. Eu îl știu. 3. Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare. 4. Așa tare sunt speriați contracandidații mei? 5. Sunt convins că mai urmează, teama lor că voi câștiga e mare. Sunt aici. Neclintit”, a scris Cîrstoiu pe Facebook.

ANI susține, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că nu poate da informații publicului pentru „cauze aflate pe rolul agenției”. Raportul Corpului de Control al Guvernului, care semnala către ANI posibilele situații de incompatibilitate și conflict de interese în cazul managerului dr. Cătălin Cîrstoiu, a ajuns la agenție în 2020.

Citește și: