Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, la sediul partidului că nici PNL nici PSD nu-și permit să „producă un dezechilibru politic”, referindu-se la schimbul de replici dintre prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan, după ședința PNL Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu altii. Ne-am asumat să facem acest construct politic atunci mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD să producem un dezechilibru politic(...) Nu este normală niciun fel de astfel de discuție într-o coaliție. O coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri și atunci, respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public”, a spus președintele PNL la sediul partidului.

Întrebat dacă premierul a cerut ca Rareș Bogdan să nu mai participe la ședințele coaliției, Ciucă a replicat: „Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție, apoi atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”, a mai spus președintele PNL.

Declarațiile președintelui PNL sunt făcute în contextul în care premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat, miercuri seară, pe europarlamentarul PNL Rareș Bogdan de mitocănie, pentru că „dinamitează” o coaliție „numai cu știri false” și subliniază că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade.

”Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern”, a afirmat, miercuri seară, la Antena3, premierul Marcel Ciolacu, adăugând că „dacă cineva va ieşi din această coaliţie eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a reacționat la o declarație a prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan care a ameninţat, într-o intervenţie la Digi 24, cu ruperea coaliţiei, dacă vor creşte taxe şi impozite în 2024.

”Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, a afirmat Rareş Bogdan.