Rareș Bogdan susține că devine „din ce în ce mai insuportabil” pentru PNL să guverneze alături de PSD. Mai mult, prim-vicepreședintele PNL a declarat public că liberalii sunt în dialog permanent cu liderii partidelor de dreapta. În replică, președintele USR, Cătălin Drulă, îl contrazice și spune că n-am mai vorbit politic din 2021.

Rareș BogdanFoto: Inquam Photos / George Călin

Într-o intervenție la Digi 24, Rareș Bogdan a spus că, dacă ar fi după el, de mâine s-ar forma o altă coaliție, de dreapta, și că se află în permanență „în discutii cu domnii din USR” pentru o altă coaliție.

„Regret profund ca n-am încercat să avem o Coaliție de dreapta. Dacă ar fi după mine, mâine am face o coaliție de dreapta”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat de moderator dacă are discuții cu partidele de dreapta în vederea unei coaliții, Rareș Bogdan a replicat: „permanent avem discuții cu domnul Cioloș, cu domnii din USR cu domnul Tomac. Permanent voi continua discuțiile și sunt unul dintre ambasadorii PNL alături de Motreanu în aceste discuții.

Drulă: „Eu văd zilnic cum PNL, în unanimitate, susține măsurile de asasinat economic ale PSD”

Președintele USR, Cătălin Drulă, îl contrazice pe prim-vicepreședintele PNL. „Ultima oară am avut o discuție politică cu domnul Rareș Bogdan la ultima ședință de coaliție din septembrie 2021. Referitor la aceste pretinse discuții, eu văd zilnic cum PNL, în unanimitate, susține măsurile de asasinat economic ale PSD”, a declarat pentru HotNews.ro, președintele USR, Cătălin Drulă.

În plus, liderul USR atrage atenția cum chiar ministrul Finanțelor propus de PNL propune „legea creșterii taxelor peste noapte, odioasa OUG 90 care a blocat primăriile din toată țara, supraimpozitarea, debandada fiscală neconstituțională”.

„Este o crimă împotriva economiei naționale ce face PNL la guvernare în tandem cu PSD. O trădare a oricărei agende liberale. Nu se poate și să fii anexa PSD și să ai sufletul în Rai”, subliniază Drulă.