Coreea de Nord nu este o destinație obișnuită de vacanță și nu foarte multă lume se poate lăuda că a ajuns acolo. Fotograful David Guttenfelder se numără printre puținii vestici care a petrecut mai mult timp în statul comunist, relateazăPlaytech.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

David Guttenfelder a călătorit pentru prima dată în Coreea de Nord în 2000, iar fotografiile sale îți arată cum e o zi obișnuită din viața locuitorilor. De asemenea, acesta a ajutat la deschiderea Associated Press Bureau în Pyongyang, în 2012.

Acesta spune că, de-a lungul anilor, a observat o schimbare culturală în capitală. El crede că din 2011, când Kim Jong-un a preluat puterea, a existat dorința de aliniere a Pyongyang cu standardele internaționale.

După ce a înființat Associated Press Bureau, fotograful a petrecut mai mult de trei ani în Coreea de Nord. Pe lângă știri, acesta a încercat să surprindă prin fotografie și viața de zi cu zi a oamenilor. „În munca mea de fotojurnalist am încercat să am un ochi critic, dar și să fiu uman și să arăt că oamenii de aici sunt obișnuiți și încearcă să-și vadă de viața lor ca toți ceilalți”, a declarat acesta.

Articolul integral, pePlaytech.ro.