Autoritatea aviatiei civile din Marea Britanie a anuntat ca spatiul aerian britanic s-a redeschids treptat marti incepand cu ora 22.00 (00.00 ora Romaniei), scrie AFP.

Unele zone ar putea ramane totusi inchise, acolo unde concentratiile de cenusa sunt mai ridicate, insa restrictiile vor fi mult mai reduse decat pana acum.

In momentul anuntului facut de autoritatea britanica, 25 de avioane de la British Airways cu destinatia Londra decolasera deja din SUA, India si mai multe orase din Africa si Asia. Un reprezentant de la compania britanica a declarat pentru CNN ca avioanele au decolat sperand ca va exista o oportunitate de aterizare pe Heathrow sau pe Gatwick. Un alt avion care pornise spre Londra mai devreme a fost redirectionat catre Bruxelles.

De asemenea, British Airways a spus ca primul avion a aterizat pe Heathrow, dupa o pauza de 5 zile, cu putin inainte de ora 22.00 (00.00 ora Romaniei).

Toate aeroporturile britanice au fost inchise marti la ora 12.00 din cauza norului de cenusa creat in urma eruptiei vulcanului din Islanda. Doar jumatate din zborurile europene au fost reluate ieri.