Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu conflictul juridic dintre Ministerul Public si Parlament, in cazul ministrilor parlamentari pentru care s-a cerut inceperea urmaririi penale, anunta Realitatea Tv.

In opinia Lidiei Barbulescu, nimeni nu ar trebui sa ingradeasca dreptul constitutional al Legislativului de a cere inceperea urmaririi penale fata de demnitarii cu dubla calitate.

Prin sesizarea trimisa, presedintele CSM cere magistratilor sa se pronunte asupra dreptului celor doua Camere de a da aviz declansarii procedurii de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor si fostilor ministri, care sunt si senatori sau deputati.

De asemenea, Curtea Constitutionala va trebui sa se pronunte si asupra legitimitatii procurorilor de a refuza inaintarea dosarelor penale ale acestora Parlamentului. Conform solicitarii, acest conflict duce la blocarea dosarelor penale care vizeaza patru dintre cei opt fosti si actuali demnitari cercetati pentru infractiuni de coruptie.