Copiii isi petrec cea mai mare parte a timpului liber uitandu-se la televizor, arata un studiu al institutului Metro Media Transilvania, comandat de CNA.

Potrivit studiului, 47% dintre copiii cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani invata despre sexualitate de la televizor si 54% dintre copiii cu aceeasi varsta invata de la TV lucruri despre violenta.

Studiul mai arata ca 32% dintre copiii romani cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani invata de la televizor despre minciuna, iar, despre adevar, invata doar 2%, relateaza NewsIn.

Copiii cu varste intre 6 si 15 ani au afirmat ca pe primul loc in topul programelor TV preferate de ei se situeaza desenele animate, cu 16%, pe locul doi se afla emisiunea "Trasniti in NATO", cu 9%, iar emisiunea "Super Nanny" se claseaza pe locul al treilea, cu 7%.

Studiul mai releva faptul ca 39% dintre copiii cu varste intre 6 si 15 ani urmaresc postul de televiziune Cartoon Network. Pe locul doi in topul preferintelor copiilor se afla postul Minimax, cu 29%, pe trei, Pro TV cu 26%, pe patru se claseaza Jetix, cu 24%, iar Acasa TV se afla pe locul cinci, cu 19%.

Studiul a fost realizat de Metro Media Transilvania la comanda CNA, in cadrul unui proiect Phare. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 1.295 de copii cu varste intre 6 si 15 ani si are o marja de eroare de +/- 2,8%.

In cadrul aceluiasi proiect se desfasoara si o campanie media pentru care a fost tiparita brosura "Imblanzirea televizorului", care va fi distribuita in scolile din toata tara in 50.000 de exemplare.

Vezi studiul conplet