Cea mai scazuta temperatura din tara din zone locuite s-a inregistrat duminica dimineata la Miercurea Ciuc, unde termometrele au aratat minus 8 grade Celsius, potrivit Agerpres.

Meteorologul de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat la rasaritul soarelui si s-a mentinut timp de aproximativ o ora, dupa care a inceput sa creasca usor.

Temperaturi scazute au fost si in alte localitati harghitene. La Joseni s-au inregistrat minus 5 grade Celsius, la Toplita au fost minus 4 grade, la Bucin mercurul termometrelor a aratat minus 3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc - minus un grad Celsius. In majoritatea acestor zone a cazut si bruma.

Este pentru a doua oara in luna octombrie cand temperaturile scad semnificativ in Harghita. In data de 5 octombrie, la Miercurea Ciuc au fost minus 9 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura a toamnei inregistrata in zonele locuite.

De altfel, minima absoluta a lunii octombrie in Harghita a fost inregistrata tot la Miercurea Ciuc, in anul 1988, cand termometrele au aratat minus 13,5 grade Celsius.