​Josue Homawoo l-a faultat grav pe Luca Mihai în minutul 29 al partidei dintre Dinamo și Poli Iași (1-0), însă jucătorul echipei gazdă a primit doar un cartonaș galben din partea centralului Ovidiu Hațegan.

Kyros VassarasFoto: Inquam Photos / George Călin

>> FRF, gest neașteptat după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai în meciul dintre Dinamo și Poli Iași

Kyros Vassaras consideră că Ovidiu Hațegan trebuia să îi acorde cartonașul roșu lui Josue Homawoo

Luca Mihai, mijlocașul de 20 de ani al celor de la Poli Iași, a fost victima unei intrări foarte dure a lui Josue Homawoo. Lovit în zona capului, Luca Mihai a rămas nemișcat pe gazon și a fost scos de pe teren cu ambulanța. Medicii i-au imobilizat gâtul și i-au pus mască de oxigen.

Concret, Luca Mihai a fost diagnosticat cu multiple fracturi craniene de gradul 1 în zona urechii, timpan spart, stare de amnezie și somnolență profundă.

Acesta a rămas spitalizat pentru a fi monitorizat, iar Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a analizat faza în urma căreia Ovidiu Hațegan i-a acordat doar cartonașul galben fotbalistului de la Dinamo.

„Referitor la acidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul şi îi dorim o recuperare cât mai uşoară şi rapidă.

Având în vedere consecinţele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranţa jucătorului şi sancţiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaş roşu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis.

Mesajul nostru şi instrucţiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranţa jucătorilor pe terenul de joc şi de a-i elimina pe cei care, prin acţiunile lor, pun în pericol sănătatea şi integritatea adversarilor.

Acordarea unui cartonaş roşu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne aşteptăm şi de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acţiunilor lor atunci când atacă un adversar.” - a transmis acesta, potrivit FRF.

>> Florinel Coman, anunț important după ce a adus victoria cu CFR Cluj

SuperLiga, clasament play-out

1. FC Hermannstadt 27 puncte

2. Oțelul Galați 27

3. UTA Arad 27

4. Universitatea Cluj 26

5. Petrolul Ploiești 25

6. FC Voluntari 21

7. Dinamo București 19

8. Poli Iași 18

9. FC Botoșani 17

10. U Craiova 1948 17.

>> Surpriză în Bănie - Numele antrenorului care ar urma să preia Universitatea Craiova