​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat din nou, marți, că nu există în România o criză a medicamentelor care conțin Ibuprofen și Paracetamol, în contextul valului de infecții respiratorii și al goanei multor români după medicamente, în această perioadă.

Alexandru RafilaFoto: AGERPRES

Rafila a avut, marți, o întâlnire cu distribuitorii de medicamente, la finalul căreia a anunțat că se caută soluții pentru ca „toate farmaciile să fie aprovizionate”.

Ministrul Sănătății afirmă că nu există o criză propriu-zisă în ceea ce privește medicamentele care conțin substanțele active Ibuprofen și Paracetamol în farmaciile din România și dă vina pe faptul că anumite denumiri comerciale sub care se găsesc aceste medicamente „sunt uneori atractive” și sunt preferate altora, care ar fi disponibile.

„Indiferent de denumirea comercială, care uneori este atractivă, important este ca populația să aibă acces la medicamente care conțin substanța activă Ibuprofen și Paracetamol”, declară ministrul Sănătății.

El mai spune că, în perioada umătoare, va fi luată în discuție și actualizarea prețurilor medicamentelor, în contextul în care „adaptarea la rata inflației s-a făcut la alte bunuri și servicii, iar de ea trebuie să beneficieze și producătorii de medicamente”.

Declarațiile ministrului Sănătății vin în contextul în care mulți români se plâng că nu găsesc, în această perioadă, medicamente pentru viroză sau gripă în farmacii.

Ministerul Sănătății a publicat recent și o listă de medicamente - antitermice, antiinflamatoare și antivirale pentru gripă- atât pentru copii, cât și pentru adulți, despre care spune că se găsesc în farmacii.

Citește și: