Miercuri dimineață, sistemele de apărare aeriană ale Kievului au doborât cel puțin 10 drone iraniene, potrivit primarului, Vitali Klitschko. Ulterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât „toate cele 13 drone” lansate de Rusia, potrivit AFP.

Dronă iranianăFoto: Iranian Army Office / Zuma Press / Profimedia

Noul atac asupra capitalei Ucrainei a avut loc dimineața devreme, trezind locuitorii Kievului din somn.

Două clădiri administrative ale orașului Kiev din cartierul Șevcenko au fost avariate de „resturile unei drone", au anunțat autoritățile, potrivit The Guardian.

Maria Avdeeva, directorul de cercetare al Asociației Experților Europeni din Ucraina, a publicat pe Twitter imagini cu una dintre dronele doborâte în Kiev.

Și parlamentarul ucrainean Kira Rudik a publicat o poză cu drona care a căzut în capitala Ucrainei.

Răzbunarea Kremlinului: Pentru Reazan

Pe aceasta scria „Pentru Reazan”, ceea ce sugerează că ar fi o răzbunare a Moscovei pentru atacul ucrainean cu drone de acum zece zile asupra a două aerodromuri din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Primă explozie a avut loc la aeroportul militar Dyagilevo de lângă orașul Reazan, aflat la aproximativ 185 de kilometri sud-est de Moscova.

Această bază aeriană militară a Rusiei se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

O a doua explozie, care deocamdată nu pare să fi fost anunțată de presa de stat rusă, a avut loc la baza aeriană Engels de lângă orașul Saratov aflat în sudul Rusiei.

Ucraina ar fi reușit să afecteze avioanele de tip bombardier strategic. Rusia susține că atacul ucrainenilor a fost executat cu drone sovietice și că cel puțin trei persoane au murit în urma loviturilor.

Nu este prima dată când Kievul este atacat. Rusia a lansat de mai multe ori atacuri cu rachete asupra capitalei Kievului.

Cea mai intensă lovitură a fost în luna octombrie, când șase persoane au murit și peste 50 rănite, într-o aparentă răzbunare după ce președintele Vladimir Putin a declarat că explozia de la podul Kerci a fost un ”atac terorist”.

Urmărește ultimele evoluții din ziua 294 a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO