Deputatul democrat Mircea Man a sustinut o conferinta de presa dupa o pauza de vreo doua saptamani. Recunoastem, ne-a fost dor de hotararea deputatului de a schimba tot ce misca in judet, da’ numai cei care nu corespund profesional. Man ne-a asigurat din nou ca nu este vorba de o „vanatoare politica de vrajitoare" (hi, hi,hi,).

La capitolul „anunturi soft", deputatul democrat Mircea Man a spus ca vor avea loc alegeri in filiala maramureseana dupa Conventia Nationala care va fi, probabil, la sfarsitul lunii iunie. Deputatul crede ca pentru sefia partidului se vor inscrie doi lideri valorosi. In opinia sa ar fi vorba de Emil Boc, Vasile Blaga, Adrian Videanu si inca vreo doi lideri.

Dupa o discutie libera privind viitorul PD, deputatul a revenit la al sau subiect drag: serviciile deconcertate si schimbarile ce vor urma.

De data aceasta nu a mai anuntat cine va fi schimbat, ci a spus ca peste cateva zile va fi finalizat acordul intre cele patru partide aflate la guvernare, dupa care va urma o ordonanta de guvern, pentru a se putea pune la carma serviciilor descentralizate oamenii protocolului PNL-PD-PUR-UDMR.

„Se va intampla imediat dupa Pasti si cred ca vom avea oamenii nostri la aceste servicii si mai ales in punctele cheie", a spus Man.

„Daca nu face treaba Isac, vom lua masuri"

Man a declarat ca PD Maramures nu a avut nimic cu schimbarea sefului Inspectoratului Judetean de Politie Maramures (IJP) si cu numirea lui Ioan Isac la conducerea IJP.

„Nu este datoria oamenilor politici de-a sustine Politia, Procuratura, Justitia. Nu am avut nici un fel de influenta in nominalizarea comandantului Politiei. De aici incolo, daca voi vedea ca nu se face ceea ce trebuie, sigur ca voi avea o influenta… Sigur ca pot avea… Il informez pe ministru de lucrurile care nu se fac", a spus Man.

Pentru a sublinia cele spuse de deputat, s-a trezit si subprefectul Gheorghe Achim sa ne lumineze: „s-au dat concursuri in toate judetele si au fost corecte. S-au ales oamenii cei mai bine pregatiti", a facut un scurt periaj noului sef al IJP subprefectul, care, daca nu ne inselam, are oaresce afaceri.

Si totusi...

Daca in cazul sefului IJP, Man sustine ca nu a avut nici o influenta, tot el spune ca: „lucrurile nu se vor opri aici. Am cerut sa se faca o verificare atenta la tot ce inseamna judet.

Nu se poate ca sefi de Post de politie sa fie proprietari de padure, sa fie mana-n mana cu primarii in a nu a aplica legea s.a.m.d.! Nu se poate ca sef de Post de politie sa fie agent electoral pesedist in campania electorala, nu se poate ca sefii de Post sa stea dupa usa sa spuna cu cine sa se voteze! Acesti oameni nu au ce cauta in Politie", a spus Man, fara a da si exemple concrete.

Deputatul a mai spus ca nu se poate ca sa fie tolerate firme cu datorii la Stat si a promis ca dupa ce va fi un nou director la Finante, toate aceste firme vor da socoteala, fara a se tine cont de cine este patron. „Absolut toate firmele, ale Puterii, din Opozitie, care au datorii la Stat trebuie sa fie pe prima pagina si aplicata legea.

Sa nu-si inchipuie nimeni ca vor fi pesedisti, penelisti, pedisti care vor fi protejati de datoriile la Stat", a subliniat Man.

Finalul a fost cu Remin si Transgold. Legat de acest subiect, deputatul democrat a reamintit ca vor fi schimbari la Transgold. „Sigur ca domnul Ioan Hudrea a avut grija sa mai dea cateva telefoane, dar i-am raspuns atent. I-am spus situatia reala si ca, indiferent ce se intampla, cei 41% cat are Statul in societatea romano-australiana vor fi respectate.

Contractul pe care il avem va fi pus in aplicare", a spus Man. Ramane de vazut cat din ce spune Man va fi litera de lege.